Shop nu met 10% woonseizoen korting Nog 6 dagen en 20 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Prachtig Parijs

- Werkcode: 58 729

Arja Schrijver Fotografie over Prachtig Parijs

Parijs, wat een stad, met al z'n prachtige, historische gebouwen! Het blijft een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Maar het zijn niet eens de gebouwen die ik wilde vastleggen. Waar het mij in deze foto om ging is de sfeer die Parijs uitademt. Een sfeer van nostalgie, van romantiek, van Franser dan Frans.

De foto is genomen in de winter, vanaf de heuvel Montmartre, vlakbij de Sacré-Coeur. Daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. En dat mooie uitzicht an sich, met de Eiffeltoren dromerig in de verte, draagt natuurlijk al bij aan een romantische sfeer.

Maar ik heb er bewust voor gekozen om de Eiffeltoren niet centraal te laten staan. Om de nostalgische sfeer te versterken vond ik het belangrijk om juist ook de elementen op de voorgrond te betrekken in het beeld. De oude lantaarn helemaal links en het grote, sierlijke object op de voorgrond (waarvan ik denk dat het een fontein is in art deco stijl) zijn symbolen van de geschiedenis, van nostalgie. De boomtak met zijn organische vormen past uitstekend bij die sierlijke, oude elementen. Tot slot maakt de sepia kleur, die doet denken aan de oude ansichtkaarten van begin 20e eeuw, de sfeer helemaal compleet.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

De meeste foto’s die ik maak, zijn foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen door Europa trekken. Op die reizen komen we ook nog wel eens in Europese steden, dus nostalgische foto’s van Parijs of romantische beelden uit Venetië vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak en bewerk ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Prachtig Parijs op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Prachtig Parijs

Koop de foto Prachtig Parijs van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 58 729

Shop nu met 10% korting
Nog 6 dagen en 20 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123,-111,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.