Uitzicht Friedrichstrasse vanuit het treinstation Berlin van Eus Driessen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 634078
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

De Friedrichstraße is een belangrijke winkelstraat in het oostelijk deel van Berlijn, in de stadsdelen Mitte en Kreuzberg. Het belangrijke station Berlin Friedrichstraße ligt eveneens aan deze straat. Direct achter dit station ligt de rivier de Spree.

Van 1800 tot de Tweede Wereldoorlog
In de maartrevolutie van 1848 was de Friedrichstraße, in het bijzonder het kruispunt met de Jägerstraße, een historische plaats: er vonden straatgevechten plaats, waardoor het koninklijke leger uit de stad weg trok. Een plaquette herinnert aan de gebeurtenissen.

In de 19e eeuw wordt de Friedrichstraße, door de hoofdstedelijke functie van Berlijn, belangrijker: dure hotels, restaurants en kunstenaarsateliers vestigden zich hier en trekken veel gasten aan. Aan de noordzijde van het station Friedrichstrasse, wordt van 1927 tot 1945 het hotel ‘Franziskaner’ uitgebaat. Ernst Barthels baat dit restaurant met 2500 zitplaatsen uit. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt het verwoest. In 2008 werd het gebied verkocht aan een belegger, die hier nu een nieuw hotel en kantoorgebouw heeft gerealiseerd. Tijdens de bouw kwamen kelders en funderingen van de voormalige terrein aan het licht. Rond het begin van de 20e eeuw werd de Friedrichstraße beschouwd als handelscentrum voor edelstenen en goud en was een centrum van prostitutie.

Met de bouw van de spoorlijn van en naar Berlijn en de oprichting van het station Friedrichstraße in 1882 wordt het grote belang van deze weg definitief vastgeleg

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Eus Driessen profielfotoPassie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken