Een Werk aan de Muur shop

Vuurtoren Stavoren

- Werkcode: 445 816

Jeroen de Jongh over Vuurtoren Stavoren

Het Groene Havenlicht van Stavoren op een zwaar bewolkte en zeer winderige dag.

Stavoren is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland.

Het ligt ten zuidwesten van Hindeloopen en Molkwerum en ten noordwesten van Warns. De stadskern ligt tussen de Warnservaart (die onderdeel is van het Johan Frisokanaal) en het IJsselmeer. Het kent meerdere havens. Stavoren was de eerste Friese gemeenschap die stadsrechten verkreeg.

Het is een voormalige Hanzestad en een van de Friese elf steden. In 2019 telde de stad 945 inwoners. Tot 1979 was de officiële naam van de stad Staveren. Dat jaar besloot de toenmalige gemeente dat de naam Stavoren bekender maar vooral herkenbaarder was en zo werd de plaatsnaam veranderd.

Stavoren is zo'n 300 jaar voor Christus ontstaan langs een waterloop, waarschijnlijk De Nagele. In de Frankische tijd was het de hoofdplaats van Zuidergo.

De oudste vermelding van plaats is in 11e eeuw wanneer het op een kopie van een document van op het einde van de 10e eeuw of begin 11e eeuw werd vermeld als Stavron. Op de eigen munten stonden in die eeuw Stavern, Staveron en Staveren. In 1145 werd het vermeld als Stauern, in 1245 als Stavoren en in 1474 in het Fries als Starum.

De plaatsnaam zou mogelijk kunnen duiden op dat een nederzetting was bij de palen (Oudfries: staver) langs de het water Nagele was gelegen. Vanaf 837 heeft er een klooster gestaan. De Sint-Odulphusklooster, maar door een zware storm is deze uiteindeli
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Vuurtoren Stavoren op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Vuurtoren Stavoren

Koop de foto Vuurtoren Stavoren van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 445 816
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.