Sjeik Zayed Moskee van Jeroen Kleiberg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 593788
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
83 gratis verzending!

Omschrijving

Avondfoto van de Sheikh Zayed-moskee in Abu Dhabi. Het is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de zevende grootste ter wereld. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de oprichter en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt.

Het ontwerp van de Sheikh Zayed Moskee is gebaseerd op de Mongoolse en Moorse moskee architectuur. De Badshahimoskee in Lahore en de Hassan II moskee in Casablanca hadden directe invloeden. De koepel en de vloeren van de moskee zijn geïnspireerd op de Badshahimoskee en de architectuur van zowel het Mongoolse als Moorse ontwerp. De zuilengangen zijn typisch Moors en de minaret klassiek Arabisch. Het ontwerp van de moskee kan het best omschreven worden als een samensmelting van Arabische, Mongoolse en Moorse architectuur.

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Jeroen Kleiberg profielfotoIk ben reisfotograaf uit Rotterdam met een passie voor het buitenleven en minder bezochte plaatsen. Als ik de wereld niet op de fiets verken, fotografeer ik graag de skylines van de stad. Ik ben de oprichter van https://www.bestemmingonbekend.nl waar ik mijn reisverhalen deel. Check gerust mijn portfolio op https://www.jeroenkleiberg.nl

Alle werken