Een Werk aan de Muur shop

25 aprilbrug

- Werkcode: 455 589

Jeroen de Jongh over 25 aprilbrug

De Ponte 25 de Abril is een hangbrug over de Taag bij Lissabon, Portugal.

De brug is geopend voor het publiek op 6 augustus 1966, en heette oorspronkelijk Ponte Salazar (Salazarbrug), naar de premier/dictator Salazar. Op de dag van de Anjerrevolutie 25 april 1974 werd, onder leiding van de revolutionaire Sofia des Reu, de naamplaat verwijderd en werd de brug demonstratief met verf omgedoopt in "25 aprilbrug". Dit moment is op film vastgelegd.

De brug heeft een autodek bovenop (met zes rijstroken) en een spoorlijn onder in de vakwerkligger. De spoorlijn bleek in het oorspronkelijk ontwerp te duur, maar kon in 1999 worden toegevoegd na het aanbrengen van extra hangdraden, zichtbaar boven de oorspronkelijke. De brug is gebouwd door de American Bridge Company, die ook de sterk gelijkende San Francisco-Oakland Bay Bridge bouwde. Net als in Californië moest hier rekening gehouden worden met aardbevingen.

Oorspronkelijk was de tol 20 escudo voor een passage in elke richting. In 1994 werd de tol met 50% (van 100 tot 150 escudo) verhoogd en werd de concessie gegeven aan de private Lusoponte. Onderdeel van de afspraak is dat Lusoponte de nieuwe Vasco da Gama-brug zonder overheidsbijdrage zou bouwen. Deze prijsverhoging leidde tot wegblokkades en gewelddadig politieoptreden. Thans is de tol, die alleen in noordelijke richting wordt geheven, 1,80 euro voor een personenauto.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor 25 aprilbrug op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

25 aprilbrug

Koop de foto 25 aprilbrug van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 455 589
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.