De luchtballon is van de Partij

van Jeroen de Jongh

De luchtballon is van de Partij van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 871238
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Partij (Limburgs: Partei) is een dorp in de Nederlands-Limburgse gemeente Gulpen-Wittem. Het dorp vormt tezamen met de nabije buurtschap Wittem het tweelingdorp Partij-Wittem. Door het dorp stroomt de Sinsel- of Selzerbeek.

De eerste officiële vermelding van Partij dateert uit 1364 als dae torteyd, wat zou zijn afgeleid van het Latijnse woord tortata, hetgeen 'bocht' of 'kromming' betekent. In de nabijheid van het dorp verrees in de 13e eeuw het kasteel Wittem. Het grondgebied rondom Partij en Wittem werd in 1520 verheven tot een vrije rijksheerlijkheid en in 1732 tot graafschap. Dit Rijksgraafschap Wittem bleef bestaan tot de inname door de Fransen in 1794. In de 18e eeuw stichtte graaf Ferdinand van Plettenberg een kapucijnenklooster, later het Redemptoristenklooster Wittem. In 1848 kwam daar een redemptoristinnenklooster bij, het Klooster Mariëndaal, aan de overkant van de oude heerbaan Maastricht-Aken.

Partij ligt ingeklemd tussen de Geul en de Selzerbeek op een hoogte van ongeveer 98 meter. Ten zuidwesten van Partij, aan de overzijde van de Geul, ligt het Plateau van Crapoel met het Dunnenbos. In het noorden vindt men het Plateau van Bocholtz. Het overgrote deel van de omgeving van Partij is in gebruik als landbouwgrond.

Een luchtballon is een luchtvaartuig waarbij een mand, die plaats biedt aan de passagiers, opstijgt, hangende aan een ballon ('envelop') die lichter is dan lucht. Het geheel wordt voortbewogen door de wind. De horizontale voortbeweging van de lu

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken