Een Werk aan de Muur shop

Kleine Prinses

- Werkcode: 446 577

Jeroen de Jongh over Kleine Prinses

Het originele beeldje van 50 cm van het standbeeld van de kleine prinses (Kiskirálylány) op de leuningen van de Donau-promenade in Boedapest, Hongarije is gemaakt door László Marton (1925–2008) Munkácsy- en Kossuth-prijswinnende beeldhouwer in 1972.

De kunstenaar werd geïnspireerd door zijn oudste dochter, geboren uit zijn eerste huwelijk. Ze speelde vaak in de Tabán in een prinsessenkostuum en een kroon gemaakt van kranten van haar vader, en ook thuis deed ze alsof haar badjassen een mantel waren. Dit beeld heeft haar vader, de kunstenaar, ertoe aangezet dit kleine beeldje te maken.

László Marton schrijft: "Évike geboren uit mijn eerste huwelijk, toen ik 5 jaar oud was, speelde in een klein prinseskostuum in de speeltuin Tabán. Toen ik het zag, had ik meteen het onderwerp. Met de titel "Kleine prinses" heb ik het gebeeldhouwd. Het werd ook geplaatst op een elegante locatie aan de Donau-promenade en werd een symbool van Boedapest.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Kleine Prinses op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kleine Prinses

Koop de foto Kleine Prinses van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 446 577
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.