SugarCity van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 176486
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

SugarCity is een terrein met een evenementenlocatie en kantoren in Halfweg in de gemeente Haarlemmermeer op het voormalige terrein van de CSM-suikerfabriek.

SugarCity is gelegen aan de Haarlemmerstraatweg (Rijksweg 200), ten westen van de dorpskern van Halfweg. Het terrein is 11 hectare groot en bevindt zich tussen de N200 en de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.

In 1863 werd in Halfweg de eerste suikerfabriek geopend. Na enkele jaren sloot deze suikerfabriek de deuren, waarop niet veel later de N.V. Suikerfabriek Holland er zich vestigde. De fabriek was gevestigd op het terrein waar onder andere het voormalige Gemeenlandshuis Swanenburg, dat tegenover het oude station Halfweg staat, vlak bij het oude sluizencomplex dat de verbinding vormde tussen het boezemwater van Rijnland en het IJ.

In 1919 werd de Suikerfabriek Holland ondergebracht in de Centrale Suiker Maatschappij. Zo ontstond de naam CSM-terrein. De onderneming was een fusie tussen de NV Wester Suikerraffinaderij, NV "Hollandia", de ASMij, en CV Van Loon & Co. De fusie omvatte de 17 particuliere suikerfabrieken die nog over waren van de 28 die in 1910 nog bestonden.

De Suikerfabriek was gedurende zijn bestaan een belangrijke werkgever voor Halfweg en omgeving. Tijdens de bietencampagne in het najaar was er in en om de fabriek grote drukte van schepen en voertuigen die de bieten uit de omliggende polders aanvoerden.

Tot 1950 stonden de suikerverdampingsketels gewoon midden in het huis

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken