abstract painting of cheerful pastel colours

3 creatieve tips voor meer kleur in huis

Breng een vrolijke sfeer in de ruimte met een kleurrijke touch in jouw interieur. Dit kan helaas wel moeilijker zijn dan je denkt. Te veel kleur staat snel rommelig of chaotisch, waar te weinig kleur als kaal en onpersoonlijk kan worden gezien. Maak daarom een speelse sfeer met passende wanddecoratie. Dit kan in elke interieur stijl, denk aan een retro woonstijl met art deco kunstwerken aan de muur. Of een Scandinavische woonstijl met een klein kleurrijk modern schilderij. Onze stylisten delen 3 belangrijke tips om de juiste kleurrijke kunstwerken aan je muur te hangen. Zo sla je nooit meer de plank mis!

Tip 1: Maak een moodboard met jouw favoriete kleuren

Het is belangrijk om origineel te blijven, zo houd je jouw interieur stijl ook dichtbij jezelf. Ga daarom eerst even goed zitten om een kleurrijke moodboard te maken met de kleuren die jij leuk vindt en blij van wordt. Vervolgens kan je gaan kijken welke kleuren bij elkaar passen. En welke sfeer je gaat neerzetten met deze kleuren combinatie. Kleurcontrasten kunnen erg goed zijn bij elkaar, zo krijg je een eclectische stijl. Maar wil je liever een meer samenhangend geheel? Kies dan voor warme of koude kleuren bij elkaar. Met deze samenstelling van kleuren kan je vervolgens meer gerichter op zoek gaan naar de juiste wanddecoratie. Onze wanddecoratie collectie hebben we bijvoorbeeld ook opgedeeld in verschillende kleuren.

Tip 2: Houd je meer van neutrale tonen in huis? Maak een statement met kleur

Wil je liever subtiel blijven? Kies dan voor een paar kleine gekleurde kunstwerken die je verdeeld over de ruimte. Zo houd je de speelse touch in jouw interieur, maar behoud je de rust van neutrale tonen. Of ga voor een statement en kies voor een groot kleurrijk kunstwerk. Dit staat modern, strak en alsnog vrolijk!

Tip 3: Bloemen & planten als sfeermaker

Ben je niet zeker over wat voor kleurrijk schilderij of foto je wilt? Bekijk dan onze bloemen & planten collectie. Altijd kleurrijk, en altijd goed. Bloemen en planten raken namelijk nooit oud en zal ook heel lang populair blijven in de interieur wereld. Zo blijf je trendy en wordt het niet rommelig aan de muur.

Interieurtips

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails