Binnenkijker vierkant

Binnenkijken bij
Jolanda in Haarlem

Perfecte match in het interieur

De uiteenlopende smaken die de stellen altijd hebben bij Weer verliefd op je huis, dat is heel herkenbaar bij Jolanda en haar man Evert. Zij wil donker, hij houdt van licht. Maar de discussies hebben wel voor een prachtig eindresultaat gezorgd. Kijk je met ons mee in Haarlem?

 1. 29296 BDE C5 FB 447 C 9 C67 77 BCAA63 D599

Verbouwen of verhuizen

Bij deze binnenkijker hoeven we niet ver op pad. Net als de huiskamer van Werk aan de Muur, vinden we ook het rijtjeshuis van Jolanda hier in de buurt. Niet lang geleden zijn hun kinderen uit huis gegaan, dus toen kwam de vraag: verbouwen of verhuizen? Jolanda vertelt: "Toen de kinderen de deur uit gingen dachten we er over om te gaan verhuizen, maar de buurt bevalt ons zo goed. Het strand is onze achtertuin, en we wonen nu dichtbij de stad en werk. Dus hebben we gekozen voor de verbouwing."

 1. Image 1
 1. Image 2

"Ik houd van mijn zithoek. Die is lekker licht en ik kijk zo in de tuin. En een fijne eettafel mag niet ontbreken. Heerlijk voor spelletjes en eten met vrienden."

Extra ruimte

Dat je kinderen uit huis gaan, heeft ook z'n voordelen. Jolanda en Evert konden de extra ruimte gebruiken voor een nieuwe indeling. "We wilden meer aandacht voor de tuin, vandaar dat we beneden alles hebben omgegooid. Hierdoor kunnen we binnen ook mee van de tuin genieten." Boven hebben ze een deel aangebouwd, zodat ze vanaf nu daar kunnen slapen. De mooie betonnen vloer geeft het huis een stoere, minimalistische look.

 1. Image 3
 1. Image 4

Smaken verschillen

"Tja, mijn woonstijl? Manlief en ik hebben veel discussies gehad", vertelt Jolanda lachend. "Voor de verbouwing was het huis donker, dus hij wilde nu graag een licht interieur. We zijn voor de middenweg gegaan. De kozijnen, deuren en meubels zijn donkergrijs. De muren offwhite voor een mooi contrast, maar wel op een subtiele manier." Ze laten zien dat je het stoere industriële een zachtere touch kan geven, door het landelijke eraan toe te voegen. De houten keuken heeft bijvoorbeeld een betonnen blad. Stoer, maar warm.

 1. Image 7
 1. Image 6

“Denk goed na over de grootte en het materiaal die je neemt. Probeer het uit met karton op de muur. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben, want zo kwamen we er achter dat een groter formaat beter past.”

 1. 2462002 Klantfoto

Perfecte match in de keuken

De keuken vroeg om een mooie eye-catcher. Hiervoor koos Jolanda een modern stilleven uit de stilleven collectie. "Onze keuken is meer dan 4,5 meter. Dus het mag echt een statement maken. Een klein werk zou wegvallen. We kozen voor het stilleven artisjok van Monique van Velzen. Dit werk sprak ons aan omdat het hout en het groen in ons interieur terugkomt." Ze hebben gekozen voor het materiaal acrylglas. Een luxe materiaal, met een glanzend effect. Goed om rekening mee te houden in je interieur.

Shop in stijl

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Meer favorieten van Jolanda

 1. Stilleven koolrabi
  van Monique van Velzen

 1. Stilleven groentetuin
  van Monique van Velzen

 1. Een groen sprookje
  van Monique van Velzen

 1. Sperziebonen
  van Regina Steudte | photoGina

 1. Artisjokken
  van Anouschka Hendriks

 1. Gugelhupf met poedersuiker
  van Thomas Jäger

 1. Groente
  van Susan Lambeck

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails