Jumbotron binnenkijker Annemieke

Binnenkijken bij Annemieke

Deze week gluren we binnen bij Annemieke. Haar woning barst van het karakter. Het interieur heeft een strakke basis en bestaat uit items die een verhaal vertellen. “Ik vind het heerlijk om mijn huis te vullen met vintage vondsten! We houden enorm van lekker snuffelen op Franse brocante markten om pareltjes op de kop te tikken.” Maar haar grootste trots in huis zijn toch wel de zelfgemaakte meubels van haar man. Gluur je met ons mee in deze mix van oud, nieuw en handwerk?

 1. Binnenkijker Annemieke Werk aan de Muur
 1. Binnenkijker Werk aan de Muur Annemieke
 1. Binnenkijker Werk aan de Muur Annemieke
 1. Binnenkijker Annemieke Werk aan de Muur

Van je bed getrommeld

Annemieke is 42 jaar en woont samen met haar man en twee kinderen in een 2-onder-1-kap woning. “We zochten een woning met een garage aan doorgaanbaar vaarwater”, vertelt ze over hun zoektocht naar een woning. “We hadden dit kleine wijkje al even op het oog, maar grepen net naast een woning. Erg jammer, maar een paar weken later belde de makelaar dat deze woning mét ensuite deuren vrijkwam. Ik was direct om en mijn man gelukkig ook! We kijken aan de achterkant uit op de ‘oude kern’ van het dorp. En ja, dat houdt in dat we iedere zondagochtend ons bed uit worden getrommeld door enthousiaste kerkklokken, haha.”

 1. Binnenkijker Werk aan de Muur Annemieke
 1. Binnenkijker Annemieke Werk aan de Muur
 1. Binnenkijker Werk aan de Muur Annemieke
 1. Binnenkijker Werk aan de Muur Annemiek

Over Annemieke

WOONT in Grootebroek SAMEN met haar dansschool liefde en hun twee kinderen Isa en Merijn WERKT voor de klas op een basisschool in Noord-Holland GEK OP koken en bakken AAN DE MUUR ‘Stilleven met een gouden bokaal’ van Pieter de Ring uit de Oude Meesters collectie INSTAGRAM @miekpeer

Annemieke deelt haar accessoiretip: “Wij zijn vorig jaar in Amersfoort, Zwolle en Groningen gaan ‘kringlopen’ en hebben veel tweehandswinkeltjes afgestruind. We hebben écht hele leuke dingen gescoord, zoals onze lampen boven de eettafel, een fantastische roze barkruk en een oude postsorteerkast inclusief naamstickers. Ik kan het iedereen aanraden!”

 1. Annemieke Werk aan de Muur Binnenkijker
 1. Binnenkijker Werk aan de Muur Annemieke
 1. Binnenkijker Annemieke Werk aan de Muur
 1. Binnenkijker Annemieke werk aan de muur

Een Franse twist

Het huis onderging een grondige metamorfose. “We begonnen op zolder met het plaatsen van een dakkapel en vervolgens hebben we de slaapkamers van onze dochter en zoon onder handen genomen. Afgelopen jaar was het de beurt aan de hele benedenverdieping. Zo hebben we de keuken verplaatst van de achterkant naar de voorzijde van de woning. Daardoor is het een heerlijke woonkeuken geworden.” Haar favoriete plekje? “Hoe gek ook… ik ben echt heel blij met ons nieuwe toilet”, glimlacht ze. “Ik liet me inspireren op een Frans toilet en heb daar een eigen twist aangegeven. We hebben gekleurde voegen gebruikt en er story tiles tussen laten plaatsen die iets over ons gezin zeggen. En deze zomer hoop ik spiegeltjes op een Franse markt te vinden.” Et voilà!

 1. Binnenkijker Annemieke Werk aan de muur
 1. Binnenkijker annemieke werk aan de muur
 1. Binnenkijker annemieke werk aan de muur
 1. Binnenkijker Annemarie 21

Met de hand gemaakt

Haar interieurstijl omschrijft ze als “een tweedehandsmix”. “Sinds we zijn gaan samenwonen maken we enthousiast een toffe mix van gekregen artikelen en nieuwe trendgevoelige items. We houden enorm van lekker snuffelen op Franse brocante markten om pareltjes op de kop te tikken.” Maar het meest trots is ze toch wel op het werk van haar man. “Mijn man is enorm handig en heeft veel van onze meubels zelf ontworpen en gemaakt, waaronder de speelgoedkast en de bank. We zijn er helemaal weg van”, aldus een trotse Annemieke.

 1. Binnenkijker Annemieke werk aan de muur
 1. Binnenkijker Annemieke werk aan de muur
 1. Binnenkijker Annemieke werk aan de muur
 1. Binnenkijker Annemieke werk aan de muur

Eyecatcher boven Barbapapa

Ook in de eethoek treffen we een meubel van zijn hand aan. Annemieke: “Mijn man heeft de eettafel gemaakt van berkentriplex. Hij heeft latje voor latje gelijmd en vervolgens het geheel in een Barbapapa vorm gezaagd. De eethoek kon echter wel wat pit gebruiken en ik wilde graag een link maken naar de gouden accenten in de keuken. De keuze viel op een groot behang ‘Stilleven met een gouden bokaal’ van Pieter de Ring uit de Oude Meesters collectie. Het is een enorme eyecatcher en de kleuren passen perfect bij de eethoek. Het werk verrast ons nog altijd, we zien er steeds iets nieuws in. Door de grote hoeveelheid lichtinval in de keuken wordt het geheel gelukkig niet te donker.”

Shop in stijl

Stilleven met een gouden bokaal, Pieter de Ring

 • Behang,
 • 224 x 232 cm

Ander materiaal, of afmeting?

Maak het werk zelf helemaal op maat!

265 Gratis verzending!

Meer favorieten van Annemieke

Ontdek meer

Oude meester collectie

Vintage woonstijl

Ontdek alle binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails