IMG 4786

Het voormalig winkelpand van Roy

We kijken deze week binnen in een voormalig winkelpand in Amsterdam bij Roy en zijn man Elmer. Ze vielen als een blok voor dit huis, juist omdat er veel aan gedaan moest worden. In het dagelijks leven is Roy interieur stylist en werkt hij met regelmaat aan de metamorfoses voor het tv programma Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven.

Over Roy

WOONT in Amsterdam SAMEN met Elmer INSTAGRAM @roy83 AAN DE MUUR Forest Walk van Maria Kitano op Art Frame

 1. Eclectic backyard

Een grote luxe

Een grote wens van Roy en Elmer was een huis waar echt veel aan gedaan moest worden. Roy: “We kunnen het huis dan echt naar onze hand zetten en kunnen we helemaal los met de nieuwe indeling.” Roy en Elmer hebben werkelijk alles aan het huis verbouwd. Zo hebben ze er voor gekozen om aan de voorkant van de woning te slapen en juist het leefgedeelte naar de achterkant te verplaatsen, zodat deze aan de tuin grenst “Dat we al een tuin hebben is natuurlijk in Amsterdam een grote luxe!” Vanwege de vele grote (etalage-)ramen hebben ze een heerlijke lichte benedenwoning gecreëerd.

 1. Eclectic kitchen
 1. Industrial and eclectic living room
 1. Eclectic livingroom
 1. Colourful hallway

Mix is van verschillende stijlen

Als we Roy vragen wat zijn woonstijl is geeft hij aan dat dit een mix is van verschillende stijlen: “Ik denk dat eclectisch hiervoor een goede benaming is. Mijn favoriete uitspraak is ook:’kies nooit iets omdat het zo goed bij de rest past, maar kies het omdat je hart er sneller van gaat kloppen!’” In het huis van Roy vind je veel industriële elementen terug in bijvoorbeeld de betonnen vloer, een stukje overgebleven achtergevel maar ook elementen van staal komen voorbij. “Ik heb het interieur verder aangevuld met veel vintage items als bijvoorbeeld de eetstoelen, een trolley en veel decoratie.” Wat zorgt voor een stukje persoonlijkheid is dat veel van de vintage items afkomstig is van familie. Om het af te maken heeft het koppel veel planten toegevoegd en is vrijwel geen enkele muur meer wit. “Omdat er zoveel verschillende stijlen gemixt worden kan Elmer het eigenlijk ook altijd wel waarderen en hoeven we gelukkig geen consessies te doen.

 1. Eclectic bedroom
 1. Backyard dining table
 1. Eclectic table
 1. Eclectic living room aesthetic

Een beetje rust

“Iets waar ik in mijn bonte interieur soms behoefte aan heb, is een beetje rust. Het beeld sprak me direct aan vanwege het kleurgebruik. Het werk zorgt voor een mooie balans.” Roy heeft gekozen voor het materiaal Art Frame. “Mijn interieur is altijd in beweging en daarom is de mogelijkheid om van doek te wisselen ideaal!

Shop in stijl

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Forest Walk (gezien bij vtwonen)
van Maria Kitano

 • Art Frame,
 • 105 x 130 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Doek inclusief frame
Bekijk werk

Meer favorieten van Roy

Ontdek alle stijliconen van The Home Style Club

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails