DSC 0122

De oude herenboerderij van Sofie

Deze week kijken we binnen bij Sofie in Hillegom. Ze woont samen met haar man Ray en twee kinderen in een oude herenboerderij uit 1881. Deze is gebouwd door een bollenboer die daar vroeger zijn bollenvelden en -schuren achter had staan. Deze zijn weggehaald en alleen de herenboerderij is blijven staan. Sofie en haar man kochten het en toen was er al een apart kantoor en zomerhuis aan de zijkant gebouwd op het perceel. De bijgebouwen zijn verbouwd tot woonhuis waar de schoonouders van Sofie wonen. En dat is, zoals Sofie zelf zegt: “heel handig als je twee kleine kinderen hebt.”

Over Sofie

WOONT in Hillgom SAMEN met haar man Ray en twee kinderen INSTAGRAM @sofiedekruiff en @thehomestyleclub WEBSITE thehomestyleclub.com AAN DE MUUR Moderne meetkunde Nr. 1 van Pascal Deckarm, Abstract portret naakt van Carla van Iersel en Fierce van Jacky

 1. DSC 0041

Sofie's droombaan

Sofie ken je van haar instagram account @sofiedekruiff, of als co-founder van The Home Style Club. Als we vragen wat de missie is van haar nieuwe bedrijf antwoordt Sofie: “om het wonen in een mooi en fijn huis voor iedereen mogelijk te maken. Samen met Nancy bedacht ik een manier waarbij mensen voor een kleine prijs, toch een zeer uitgebreid interieur plan te kunnen kopen. Gelukkig voelt het bouwen aan ons bedrijf helemaal niet als werken. We ontmoeten veel leuke mensen en komen op de mooiste plekken. Je kunt bijna wel zeggen dat het mijn droombaan is!”

Wist je dat je bij The Home Style Club het meest uitgebreide interieuradvies op de markt vindt vanaf € 99,-? De plannen zijn gemaakt door bekende stijliconen met goede smaak. Je doet de quiz om erachter te komen wat precies jouw stijl is en welke stijlicoon jouw perfecte match is. Daarna ontvang je à la minute toegang tot het digitale stijladvies. Mix en match met verfkleuren, behang en ga aan de slag met de zeer uitgebreide shoplist en creëer jouw droominterieur.

 1. DSC 0081
 1. DSC 0088
 1. DSC 0079
 1. DSC09028

Leuke verrassingen

Sofie: “toen we dit huis kochten kwamen we achter flink wat, gelukkig leuke, verrassingen. Zo kwam er onder de keukenvloer een oude terrazzovloer tevoorschijn en in de gang, onder een laag pvc en plavuizen, lag nog de originele marmer vloer. Enorm zonde dat die ooit zijn weggestopt!” Een andere grote verandering die ze hebben doorgevoerd heeft te maken met de plafonds. De vorige bewoners hadden in alle kamers het plafond zo’n 40 cm verlaagd. Dit hebben Sofie en haar man weer omhoog getrokken en in een aantal kamers brachten zij zelf sierlijsten aan op het plafond en de wanden.

 1. DSC09151
 1. DSC09165
 1. DSC09036
 1. DSC08830

Kleurrijk en eclectisch

Op de vraag wat haar woonstijl is antwoordt Sofie: “Ik denk dat mijn stijl het best omschreven kan worden als eclectisch. Bijna alle stijlen vind je terug in ons huis, behalve industrieel en landelijk. Sinds we hier wonen, ben ik wel meer richting de moderne woonstijl gegaan met mijn meubels en accessoires, omdat het huis zelf al een mooie klassieke tegenhanger is. Wel blijf je mijn voorliefde voor antiek en vintage door heel het huis zien.” Het stel is qua woonstijl ook steeds meer naar elkaar gegroeid. Waar Ray eerst meer klassiek en industrieel was en Sofie kleurrijk en Scandinavisch, hebben ze elkaar samen in hun huidige woonstijl gevonden. Sofie: “Het is zelfs zo erg dat toen Ray de quiz op The Home Style Club deed om de perfecte interieur match te vinden, hij alleen bij mij uit kwam.”

“Koop alleen iets als je hart er een sprongetje van maakt en kijk niet te veel naar de stijl. Als ik iets super mooi vind én het past in het kleurenpalet, dan koop ik het.”

 1. DSC 0121

Hotel chique maar nét anders

Sofie: “Het meest recente project in ons huis was de logeerkamer. We wilde een hotel chique sfeer neerzetten voor onze logees, maar dan nét even anders. In de logeerkamer komt een abstract portret naakt van Carla van Iersel te hangen.” Sofie vond dat er in de logeerkamer wel een werk mocht komen te hangen met een sensueel tintje. “Ik vind een vrouwenlichaam altijd al mooi en dit werk vangt echt alle aandacht in de ruimte. Ik moet zeggen dat de logeerkamer nu mooier is dan onze eigen slaapkamer en we stiekem vaker in de logeerkamer slapen!”

 1. DSC09324
 1. DSC09342
 1. DSC 0128

Fotografie: Lotte van Uittert

Shop in stijl

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Moderne Meetkunde Nr. 1
van Pascal Deckarm

 • Art Frame,
 • 200 x 170 cm,
 • Wit,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Doek inclusief frame
Bekijk werk
 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

abstract portret naakt
van Carla Van Iersel

 • Art Frame,
 • 80 x 120 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Doek inclusief frame
Bekijk werk
 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Fierce
van Jacky

 • Art Frame,
 • 80 x 120 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Doek inclusief frame
Bekijk werk

“Kunst maakt een ruimte persoonlijk. Er is geen ruimte waar geen kunst hangt en omdat ik echt hou van wisselen ben in de logeerkamer voor het materiaal Art Frame gegaan. Het werk is geprint op een textiel doek en die span je gemakkelijk in het aluminum frame.”

Meer favorieten van Sofie

Ontdek alle stijliconen van The Home Style Club

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails