Urban jungle interieur Werk aan de Muur

Binnenkijken bij Lieske

Wat een feestje dat we deze week mogen binnenkijken bij ondernemer, timmervrouw, ontwerper en hovenier Lieske! Ze woont in een prachtig monumentaal pand in het Brabantse Nuenen. Laat je inspireren door een geweldige groene oase met natuur, kunst en historie. Kijk je met ons mee?

Vincent van Gogh liep er ook eens

Lieske neemt ons mee terug in de tijd. "Ons huis is waarschijnlijk een oude tabak drogerij of weverij geweest", vertelt ze. "Vanwege de kleine raampjes boven aan de voorzijde van het pand. Deze zouden open gezet worden om de wind door het huis te laten gaan. Het pand dateert omstreeks 1840 uit de tijd toen Vincent van Goch hier waarschijnlijk door de straat liep... Nog voordat ik het huis voor het eerst zag, was ik al verkocht. Maar vooral toen ik de oude oranjerie zag die aan de achterkant tegen het huis staat. Van binnen uit kijk ik naar mijn plantenverzameling en kweeksels. De combinatie van oude balken, mooie details in het pand, grote tuin is precies wat ik zocht in een huis."

 1. Landelijk woonstijl Werk aan de Muur
 1. Landelijk wonen interieur Werk aan de Muur

Tip van Lieske: "Ga vooral voor veel planten en bloemen in de tuin. Is belangrijk voor de flora en fauna."

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur monumentaal pand
 1. Landelijk wonen keuken Werk aan de Muur
 1. Landelijk wonen slaapkamer Werk aan de Muur
 1. Landelijk wonen kinderkamer Werk aan de Muur

Een rustige canvas als basis

"Mijn woonstijl is vooral landelijk, omdat ik me laat inspireren door het pand. Dit combineer ik vervolgens met industrieel, stoer klassiek, botanisch, kitch, eclectisch en elementen uit de 70. Een enorme mix van alles. De basis is een rustig canvas, wat perfect gecombineerd kan worden met al deze stijlen." Maar hoe ze tot al deze prachtige items komt? "Inspiratie haal ik door alles wat ik zie, lees of hoor. En vooral mijn hyperfocus op natuur, kunst en het willen creëren van nieuw projecten. Grote interesse voor interieur en verschillende stijlen."

Tijdmachine

Dat Lieske ook thuis flink aan de slag is geweest, is met haar beroep natuurlijk geen verrassing. "Ja, eigenlijk alles wat je maar kunt zien hebben we verbouwd", vertelt ze. "In de jaren tachtig is het pand naar die tijdsgeest verbouwd. Dus wij hebben alle authentieke elementen weer terug gebracht. Zo hebben we de plafonds verhoogd, schrootjes verwijderd zodat oude balken weer zichtbaar werden. De roze en blauwe sierlijsten zijn weg gehaald en de kamers zijn opnieuw opgebouwd. Maar ook de muur, vloeren, wc en keuken hebben we aangepakt. Alles dus, haha. Op dit moment zijn we in de tuin bezig, hebben we een buitenkeuken gerealiseerd, een zwembad gegraven en hebben we er een mooi stuk bloementuin erbij. De tuin is in weelderige Engelse stijl. Met veel planten en bloemen."

 1. Landelijk wonen weelderige tuin Werk aan de Muur
 1. Buitenkeuken Werk aan de Muur
 1. Binnenkijken bij Lieske Werk aan de Muur

Over Lieske

WOONT in Nuenen SAMEN met haar vriend en twee kinderen AAN DE MUUR Een groen sprookje van Monique van Velzen WERK ondernemer, timmervrouw, ontwerper en hovenier INSTAGRAM @lieskeklusentuin.nl

 1. Landelijk wonen Werk aan de Muur vide
 1. Landelijk wonen hondenhok Werk aan de Muur
 1. Landelijk wonen werkkamer Werk aan de Muur
 1. Urban Jungle woonstijl Werk aan de Muur

Groen, groener, groenst

Het huis kent een prachtige tuinkamer, die grenst aan de oranjerie. "Dit is mijn lievelingsplekje. Je zit daar heerlijk geborgen tussen de planten. Ook als er een zomerse regenbui is, toch buiten. Met zicht op de tuin. Grote potten met olijf, rozemarijn, vijg en andere planten. In de tuinkamer staat een oude vitrine kast afkomstig uit een scheikunde lokaal. Hier heb ik mijn eigen rariteitenkabinet in gemaakt."

 1. Buiten tuin Werk aan de Muur
 1. Groen wonen slaapkamer Werk aan de Muur
 1. Urban Jungle detail Werk aan de Muur
 1. Werk aan de Muur kunstwerk keuken landelijk woonstijl

Een groen sprookje

In de keuken heeft Lieske gekozen voor een kunstwerk uit de moderne stillevens collectie. "Het paste perfect bij onze sfeer in de keuken. Naast een grote zwarte kast. Het materiaal is heel dun kunststof zodat het niet aantast in de keuken. Daarbij vind ik het tafereel heel passend. Een stilleven van groenten met goede kleuren."

Elke klus die Lieske doet is uniek en persoonlijk op maat. Lieske: "Daarom vind ik Werk aan de Muur zo leuk. Dat is ook maatwerk en daardoor persoonlijk."

 1. vintage kunst Werk aan de Muur
 1. Landelijk wonen werkkamer Werk aan de Muur

Shop in stijl

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Een groen sprookje
van Monique van Velzen

 • Xpozer,
 • 80 x 80 cm,
 • Met Xpozer spansysteem
Bekijk werk

Ontdek meer

Bekijk meer moderne stillevens

Ontdek stillevens gezien bij vtwonen

Meer uitgelichte binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails