Binnenkijken Werk aan de Muur beeldmaker Stephanie

Binnenkijken bij Stephanie

Deze week kijken we binnen bij collega Stephanie van Werk aan de Muur. Bijna een jaar geleden kocht ze met haar vriend Jelle een klushuis in Maarssen. Samen, met de hulp van veel vrienden, hebben ze het huis helemaal zelf opgeknapt. Een kleurrijk huis, waar natuurlijk geen lege muren te vinden zijn. Kijk je mee?

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur Maarssen

Bootjes kijken

Vlakbij de Vecht in het gezellige, knusse dorp Maarssen vind je het jaren '30 huis van Stephanie en Jelle. "We droomden altijd al van een eigen huis in deze omgeving", vertelt Stephanie. We hebben samen in Utrecht en Amsterdam gewoond en reden vaak binnendoor langs dorpen als Maarssen, Breukelen en Loenen omdat we het zo prachtig vinden. De Vecht, het water, het groen en de bootjes. We houden ervan! Maarssen is perfect voor ons, je hebt ruimte, maar je zit ook dicht bij Utrecht en Amsterdam."

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur de Vecht
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur t Puttertje Oude Meester
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur abstracte kunst
 1. Binnenkijken werk aan de muur kleurrijke kunst

Roadtrip

"Oktober vorig jaar kregen we de sleutel. De dag erna stonden er 14 vrienden op de stoep om het huis te strippen. In één dag was alles eruit haha. Toen konden we al gaan opbouwen. We hebben alles zelf gedaan, behalve het stucwerk. Zelf een lichtplan gemaakt, elektriciteit aangelegd, plafond en vloer geplaatst, etc. Jelle is super handig en vrienden kwamen dagelijks helpen. Ontzettend geweldig die hulp en natuurlijk super gezellig. Een verbouwing is prijzig, dus we hebben veel via Marktplaats gevonden. Samen reden we het hele land door om bijvoorbeeld de koelkast, tegels en hout tweedehands te kopen. We kwamen op leuke plekken en veel mensen ontmoet. Achter bijna ieder item zit een verhaal, wat het extra persoonlijk maakt."

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur Kim Rijntjes
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur keuken
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur hal
 1. Stephanie Werk aan de Muur

Over Stephanie

WOONT in Maarssen SAMEN met haar vriend Jelle en wachten op puppy Bosco AAN DE MUUR veel verschillende kunstwerken van Werk aan de Muur WERK marketing en beeldmaker bij Werk aan de Muur INSTAGRAM @YOPIE @itsteffa

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur kleurrijk interieur

DIY projecten

"We vinden het leuk om het huis zo persoonlijk mogelijk te maken. Mijn ouders verhuisden toevallig ongeveer tegelijk ook naar een ander huis. Hierdoor konden we de houtkachel uit mijn ouderlijk huis overnemen. Zo bijzonder omdat ik letterlijk en figuurlijk veel warme herinneringen hieraan heb. Met de hele familie kwamen we altijd bij de kachel samen. De tegels eromheen zijn niet alleen hittebestendig, het breekt ook lekker de ruimte op. En de kachel krijgt een soort podium. De hanglampen boven de eettafel hebben Jelle en ik zelf gemaakt. Het zijn lege augurken potten van Kesbeke. Een knipoog naar ons appartement in Amsterdam, waar we om de hoek woonden bij Kesbeke. Het bijzettafeltje bij de bank heb ik zelf getegeld. De tegeltjes komen ook uit mijn ouderlijk huis en zijn gecombineerd met storytiles. Een cadeau van mijn zus. Ik ben zelf erg blij met het resultaat!"

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur DIY
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur blog
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur canvas

Kunst met kleur

"Bij de eettafel heb ik een kunstwerk van Loui Jover opgehangen met een zwarte baklijst. Het werk heeft veel kleur, wat soms best spannend kan zijn in je interieur. Maar door een rustige achtergrondkleur op de muur te gebruiken, werkt het super goed. De baklijst maakt het schilderij af. Het zwarte komt op verschillende plekken in het interieur terug, dus daarom een mooi geheel. Het werk hing op de beurs twee jaar geleden. Ik werkte net bij Werk aan de Muur. Een fijne herinnering"

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur kleur
 1. Binnenkijken Werk aan de muur woonkamer
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur collage

Mix and match

"De roze kastjes zijn van de Ikea. Ik heb ze in dezelfde kleur van de muur geverfd, zodat ze niet teveel opvallen. Ze zijn ideaal voor meer opbergruimte en door ze niet op de grond te zetten krijg je een luchtig effect. Daarnaast zijn ze super leuk, omdat je er allerlei dingetjes op kunt zetten. Ik heb gekozen voor een werk van Kim Rijntjes. Ik vind haar werk fantastisch. En ondanks het een reproductie is, lijkt het door de inlijsting net echt. De andere twee werken zijn abstracte vormen. Ze zijn speels en brengen de kleuren van het huis mooi samen."

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur ronde kunstwerken

Ronde kunstwerken

"Boven de bank heb ik gekozen voor twee ronde werken. Een huis is al snel hoekig en vind het daarom leuk om ook wat speelse vormen in huis te hebben. Rond past daarnaast mooi bij de ovale tafel. Bij Werk aan de Muur kun je nu ook rond bestellen!"

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur woonkamer
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur behang
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur behang Utrecht

Liefde voor Utrecht

"In het hoekje bij de tv heb ik gekozen voor naadloos behang. Vaak denk je bij behang aan grote lege muren, maar juist de verstopte hoekjes kan je ermee opleuken. Ik heb gekozen voor een werk van Utrecht. De plek waar ik heb gestudeerd en Jelle heb ontmoet. We hebben hier veel warme herinneringen aan. Door de diepte in de foto krijg je ook direct een ruimtelijk effect."

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur YOPIE
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur YOPIE dibond
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur beeldmaker Stephanie

Eigen kunst

"Zelf maak ik ook graag schilderijen en digitale illustraties. In mijn studententijd ben ik met een vriendin begonnen met Schildermijtje, gepersonaliseerde geschilderde portretten. Door Werk aan de Muur zie ik zoveel mooie beelden voorbij komen waardoor ik ook zin kreeg om nog meer te gaan doen. Ik ben aan het experimenteren met digitale illustraties via Procreate. Kleurrijke, minimalistische illustraties en abstracte vormen. Deze bied ik ook, in mijn YOPIE shop, aan bij Werk aan de Muur als beeldmaker. Super leuk om ze terug te zien bij mensen thuis!"

Shop in stijl

Ontdek meer

Bekijk meer digitale illustraties

Bekijk werken van jouw favoriete plaats

Meer uitgelichte binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails