View of art collage near dining table

De gallery wall tips van Danny

Blogger en Instagrammer Danny van het Instagram account bij_danny vertelt vandaag over haar gallery wall en geeft een aantal tips. “Er is al menig blog over geschreven maar het belangrijkste aan een art wall is dat deze persoonlijk is. Ik heb me daar in het begin echt in vergist maar al doende leert men en dat was met mijn art wall het geval.” Benieuwd naar de muur collage tips van Danny en hoe haar wand tot stand is gekomen? Lees dan snel verder!

 1. View of trendy art collage under stairs near dining table
 1. Art wall collage
 1. Full view of art wall collage
 1. Art collage wall in brown interior

Inspiratiebron

“Ik had al veel mooie met kunst gevulde muren voorbij zien komen. Heel divers en mooie mixen van foto’s, posters, schilderwerken, noem maar op! Mijn favoriete gallery wall, waardoor ik zelf besloot er één te gaan maken, is die van Andrea de Groot. Ik had zelf in huis inmiddels ook al een wand op het oog, het zou de wand onder onze trap worden. Deze zit achter de eettafel en zou dan gelijk een hele toffe eyecatcher worden.”

Kijk binnen bij Andrea

 1. View of a whole art collage on the wall
 1. Close view of quote print from an art wall collage
 1. Far view of an art collage in livingroom
 1. Brown and black dining interior with a matching art wall collage

Uit mijn comfortzone

“Op het moment dat ik met het idee ging spelen om, net als Andrea, ook een mooie art wall te maken had ik alleen maar twee wandplanken met welgeteld 3 lijsten er op en twee kandelaars. Als ik daarop terugkijk was dat ook mooi maar het was te safe en heel erg rustig. Geprikkeld door alle mooie wanden die ik zag op Instagram en Pinterest wilde ik een uitstapje maken en dit keer volledig uit mijn comfortzone. Ik wilde een wand creëren met een wow factor! Als ik het uiteindelijk toch niks zou vinden dan was het een kwestie van gaten dichten, zo makkelijk ben ik dan ook wel weer.”

 1. white wall in a living room with a collage
 1. artistic white wall in dining room with an art wall collage
 1. White wall with an art wall collage of photographs

Gallery wall tip 1: “Vind je het eng om op deze manier aan de slag te gaan? Maak dan van karton of papier de formaten van de lijsten en hang die eerst aan de wand. Op die manier kan je nog schuiven voordat je een gat in je muur maakt.”

 1. Dining table with art wall collage behind it

Op gevoel

“Mijn zoektocht ging van start en ik wilde echt afgaan op mijn gevoel. Ik kwam er al snel achter dat mijn oog altijd ging naar vrouwen, het liefst getekend of geschilderd, niet gefotografeerd. Ook sierlijke vormen, bloemen en teksten trekken altijd mijn aandacht. In eerste instantie wilde ik werken met kleur, ik dacht dat ons huis dat wel kon gebruiken maar ik had het helemaal mis. Leuk om te weten is dat van alles wat ik als eerste heb aangeschaft en opgehangen nu niks meer hangt. Denk daarom dus goed na over wat je wil.”

 1. View of an entire art wall collage decor
 1. Art wall collage in dining room
 1. Art wall in dining room

Persoonlijke vakantie herinneringen

Wil je bijvoorbeeld een wand met alleen fotografie van plekken waar je op vakantie bent geweest of waar je een fijne herinnering aan hebt? Dan kan je gaan nadenken over hoe je de wand verder nog leuk wil aankleden. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld souvenirs aan de wand te hangen. Een toffe strohoed of een (vintage) plattegrond breekt de wand met lijsten op en maakt het daardoor spannender.

Ontdek vakantiegevoel collectie

 1. Simple black and white art wall collage.

Zwart-wit voor rust

Heb je juist een druk of heel basic interieur? Een wand met alleen zwart-wit prints kan altijd. Je creëert hiermee juist rust en eenvoud maar je kan daardoor wel spelen met verschillende lijsten, materialen en formaten.

Ontdek de zwart-wit collectie

Bonte verzameling

Bij een bont interieur past een bonte verzameling natuurlijk perfect aan de wand. Kies bijvoorbeeld voor verschillende wandplanken waarop je onder andere kandelaars, vazen met bloemen en andere accessoires kan plaatsen. Bij zo’n bonte verzameling kan het eigenlijk niet gek genoeg en je merkt vanzelf wanneer iets niet goed past. Een dergelijke verzameling zal je misschien niet in één keer goed hangen maar de wand zal in de loop der tijd steeds voller raken.

Ontdek de bonte parade trendcollectie

 1. High contrast art wall collage on white wall

De gallery wall van Danny

Dit is momenteel mijn eigen wand en ik ben er heel tevreden mee! Niet alleen de verschillende kunstwerken maken de wand een mooi geheel maar ook de wandrekken met vaas en kandelaar. Er is balans, er hangen eigen foto’s, kunstwerken van mensen die ik ken via Instagram en ook een prachtige oude Italiaanse spiegel staat tegen de wand. Ik ben ook in het bezig van een prachtige kindertekening, gemaakt door een 4-jarig meisje, ze had mij en mijn broer getekend, een hilarische tekening maar wat mij betreft wel echt kunst. Deze hangt momenteel ergens anders in huis maar zal ook zeker weer een keer terugkeren naar mijn art wall.

Kijk binnen bij Danny

Gallery wall tip 2: “Bewaar alle losse posters, passe partouts en kunstwerken die je niet aan de muur hebt hangen. Mocht je een beeld willen wisselen dan heb je altijd voldoende achter de hand om lekker af te wisselen. De hoeveelheid die ik beneden heb hangen heb ik boven ook hangen plus extra.”

Interieurtips

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails