Binnenkijken bij Daniella

In de historische stadskern van Woudrichem lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het oude vestingstadje treffen we Daniella aan. Sinds oktober woont ze hier samen met haar man, twee zonen en hond Diesel. Daniella opent de deuren van een charmant oud herenhuis voor ons. Kom binnen!

Over Daniella

WOONT in Woudrichem SAMEN met haar man en 2 zonen HUISDIER Duitse herder Diesel WERKT als eigen ondernemer in de logistieke dienstverlening AAN DE MUUR Kalme zee van Mesdag op behang

  1. zwart wit foto prints aan de muur bij trappenhal

Op slag verliefd

Daniella boft maar met zo’n charmante woning in het karakteristieke Woudrichem. De woning blijkt al ruim 100 jaar oud te zijn. “Het herenhuis stamt uit 1910”, vertelt ze trots. “We vielen gelijk op de prachtige authentieke details. Momenteel zijn we druk bezig het huis te moderniseren, zonder dat het zijn charme verliest. We willen de originele elementen, die het huis rijk is, behouden. Op dit moment wordt onze keuken nog verbouwd. We kunnen niet wachten op het eindresultaat!”

  1. woonkamer interieur

Een industriële knipoog

Daniella ging voor een warme sfeer met een hoop gezelligheid. “Het is natuurlijk altijd even zoeken welke interieurstijl bij je past”, vertelt ze. “Inspiratie op het gebied van interieur vond ik in magazines, woonwinkels en Pinterest. Onze woonstijl kan ik het beste omschrijven als landelijk, gezellig en knus. Tegelijkertijd houd ik van een industriële knipoog. Maar ik vind gezelligheid in een familiehuis het allerbelangrijkst. Voorop staat dat een huis lekker leefbaar moet zijn.”

  1. behang van oude meester schilderij met oud schip op zee

Vissers boven de eettafel

In hun woning hangt een groot werk van Hendrik Willem Mesdag, een Nederlandse kunstschilder, aquarellist, etser en lithograaf. Hij was meester-marineschilder van de Scheveningse bomschuiten en behoorde tot de Haagse School. “We hebben gekozen voor een groot stuk behang achter de eettafel”, licht Daniella toe. “Het schilderij ‘Kalme zee’ is een klassiek werk en vonden we perfect in ons interieur passen. Het is echt een werk om bij weg te dromen. En het leuke is, de vissersboten hebben een link met Woudrichem. Onze vestingstad is namelijk van oudsher een vissersdorp!”

Tip van Daniella: “Een wandvullende print is gelijk heel sfeervol. Kies voor behang voor een en ga voor blikvanger!”

Shop in stijl

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

Meer favorieten van Daniella

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails