De weg over de Roerdaldam.

De weg over de Roerdaldam. van Eus Driessen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

De weg over de Roerdaldam. van Eus Driessen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 625466
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

De Roerdaldam "Rurtalsperre Schwammenauel" is een dam in de Roer bij het Duitse stadje Heimbach. Deze stuwdam is gebouwd voor het reguleren van de waterstand in de benedenloop van de Roer en voor het opwekken van stroom door middel van een waterkrachtcentrale.

De dam is gebouwd tussen 1934 en 1938. In 1939 werd hij in gebruik genomen. De dam is gemaakt van stenen en grond, waartussen zich leem bevindt.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog lag de Roer in het frontgebied tussen de Duitse troepen en de geallieerde troepen. Op 10 februari 1945 saboteerden Duitse troepen de afsluiters van de dam, zodat het stuwmeer leegliep. Hierdoor ontstond benedenstrooms in de Roer hoogwater waardoor de geallieerde operatie Grenade twee weken vertraging opliep. Tussen 1955 en 1959 is de dam verhoogd met twintig meter tot de huidige 77 meter boven de oude bedding van de rivier. Daarmee werd het oppervlak van het Roermeer aanzienlijk uitgebreid, tot aan het stadje Einruhr toe. Het prijsgeven van land, inclusief boerderijen en woonhuizen, stuitte aanvankelijk op fel verzet. Nu is in harmonie met de natuurlijke omgeving een meer ontstaan dat toeristische aantrekkingskracht heeft.
Het stuwmeer voor de dam is bijna acht vierkante kilometer groot. Het meer kan maximaal 200 miljoen kubieke meter water bevatten. In het midden van het meer ligt het eiland Eichert. De vegetatie op dit eiland bestaat bijna geheel uit bos. Het hoogste punt van het eiland ligt op 36 meter boven het wat

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Eus Driessen profielfotoPassie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken