Over Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn

Marten Soolmans & Oopjen Coppit . Rembrandt schilderde de huwelijksportretten op 28-jarige leeftijd in opdracht van de twee jong gehuwden Marten Soolmans en Oopjen Coppit in 1634 in Amsterdam. De meer dan twee meter hoge portretten verbleven vervolgens bijna 400 jaar in privébezit. Rembrandt schilderde de huwelijksportretten op 28-jarige leeftijd in opdracht van de twee jong gehuwden in 1634 in Amsterdam. De minutieuze weergave van de rijke kostuums, de beweeglijkheid van de figuren en de genuanceerde lichtval maken dat we deze schilderijen tot de topstukken van Rembrandt kunnen rekenen. De portretten verbeelden bovendien een mijlpaal in de Nederlandse geschiedenis: de opkomst van de ambitieuze, jonge Republiek in de Gouden Eeuw. Dat deze twee Amsterdamse burgers zich in deze periode met zo?n vorstelijke allure laten uitbeelden in de meest rijke kostuums naar de laatste Franse mode zegt veel over hun trots en welvaart en over de opkomst en pretentie van de jonge republiek. Tot dan toe waren levensgrote staande portretten alleen aan vorsten en adel voorbehouden. Het waren Rembrandts eerste levensgroot, staand en ten voeten uit geschilderde pendantportretten en ook de enige die hij ooit zou maken.

Dit werk hoort te hangen naast Oopjen. Je vindt dit werk door te zoeken naar nummer 226012 in de zoekfunctie.
Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn vind je in de categorieën Grandeur Chique, Marten Soolmans, Oude meesters, Rijksmuseum Amsterdam, Schilderijen, Trappenhuis, Woonstijl Klassiek, marten en oopjen en oopjen coppit.

Klantbeoordelingen van Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn 5 / 5 (2 beoordelingen)

Erwin
5 / 5
Beoordeling van een geverifieerde klant

Uitstekende kwaliteit
Al meerdere malen werken besteld mij Werk aan de Muur en keer op keer sta ik versteld van de kwaliteit die jullie leveren. Ik bestel nergens anders meer.


Mieke
5 / 5
Beoordeling van een geverifieerde klant

Geweldig !
Na een bezoek aan het Rijksmuseum hebben wij besloten om twee schilderijen te bestellen bij Werk aan de muur. Ze zijn prachtig uitgevoerd op canvas. We zijn er meer dan tevreden over. Ook de service is heel goed, je word goed op de hoogte gehouden over de bestelling en alles word goed verpakt bezorgd op de afgesproken tijd. Kortom, een aanrader !


Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn uit de oude meesters collectie

Koop Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 226 011
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
131,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden