Vrouw in een hemd, André Derain

Vrouw in een hemd, André Derain

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Vrouw in een hemd, André Derain uit de oude meesters collectie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 557392

10% voorjaarskorting
Nog 8 dagen en 10 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 92 gratis verzending!

Omschrijving

Vrouw in een hemd of Danseres, André Derain (Woman in a Chemise)

De manier van schilderen is niet het enige interessante kenmerk van deze foto. André Derain put uit een gevestigde traditie in de moderne Franse kunst: het vinden van artistieke onderwerpen in uitgaansgelegenheden in Parijs. De generatie kunstenaars die hem voorafging, zoals Toulouse-Lautrec, bewoog zich eind 1800 onder de dansers en artiesten, en André Derain herinterpreteert dergelijke beelden met behulp van moderne apparatuur.
Zijn schilderij toont een danser uit het restaurant en de nachtclub Le rat mort (The Dead Rat), die ook een van Toulouse-Lautrec's vaste spoken was. Half uitgekleed zit de danseres met haar kousenvoeten gekruist op wat lijkt op een bed, terwijl ze ons direct aankijkt.
Het is een enorm sterk beeld. De compositie is zeer zorgvuldig doordacht, gebaseerd op een driehoekig systeem, en het totale effect geeft het schilderij een sterke monumentaliteit. De strakke compositie en het eenvoudige kleurenschema met de levendige contrasten dragen bij aan een visuele impact die bijna affiche-achtig is', zegt Dorthe Aagesen.

Het schilderij is een sleutelwerk uit Derain's 'Fauvist' periode (uit de Franse, Le fauve: de wilde). Het vindt zijn oorsprong in een zomer die hij in 1905 doorbracht met de wat oudere collega-kunstenaar Henri Matisse in de stad Collioure in het zuiden van Frankrijk.