20230808 173214 kopie

Binnenkijken bij
Patty

Een tikkie bold, kleurrijk en aaibaar

Vandaag kijken we binnen bij Patty die samen met haar man en twee kinderen in een nieuwbouwwoning aan de rand van het dorp Hollum op Ameland. Patty verteld: “We hebben prachtig uitzicht over de duinen, bosrand en de vuurtoren. Elke dag zien we de zon ondergaan en nog steeds roepen we elkaar om te komen kijken. Iedere dag is anders en dat verveelt nooit.”

Over Patty

WOONT op Ameland SAMEN met man William en kinderen Hanna en Gerben INSTAGRAM @pattydejongboersma AAN DE MUUR Samen groeien uit de PI Creative Art collectie en zonsondergang kraanvogel - groen van Studio Hinte op ArtFrame

 1. 2020 08 1

Duurzame woning zonder energielasten

Patty en haar gezin wonen sinds oktober 2020 in hun nieuwbouwwoning. Het huis is gebouwd op de grond van haar ouders. Patty: “Het was eerst geen bouwgrond en daarvoor hebben we een bestemmingsplanprocedure gevolgd. Toen we toestemming kregen om te bouwen hebben we met behulp van een beginnend architect het huis zelf ontworpen.” Het huis is daarna door een bouwbedrijf op het eiland gebouwd en casco opgeleverd. William heeft daarna zelf veel afgebouwd. Ze hebben gekozen voor een duurzame woning en wanneer de zonnepanelen zijn aangesloten hebben ze vrijwel geen energielasten meer.”

 1. 1000037161
 1. 1000037162
 1. 1000037166
 1. 20230401 130648

De vrije hand voor de inrichting

Na de verbouwing zijn ze grotendeels begonnen met de meubels van hun vorige huis en vervangen deze langzamerhand. “Zo wordt het iedere keer een beetje mooier en meer ons eigen huis.” Patty heeft van William de vrije hand gekregen voor de inrichting. Patty durft wat meer uitgesproken keuzes te maken, terwijl William snel voor veilig en tijdloos gaat. Voor de inrichting is ze gegaan voor een combinatie van rustig, modern, industrieel en botanische invloeden. “Ik ervaar het als een grote luxe om in deze woning en op deze plek te mogen wonen. Ik ben nog altijd blij en dankbaar dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen.”

 1. 20230401 130710

Verbetering van de akoestiek

Patty heeft gekozen voor kunstwerken die passen in hun interieur. “De ondergaande zon met vogels zien we elke dag als we naar buiten kijken, dus ik vond het passend om dat ook op een kunstwerk binnen op te hangen. Het andere kunstwerk heet ‘Samen groeien’ en ook dat vind ik een passende titel voor ons gezin en de plek waar we wonen.” Voor de kunstwerken is Patty gegaan voor het materiaal ArtFrame met geluidsabsorberende panelen. “Door de vloer en de hoogte ruimte was de akoestiek nog niet optimaal en de kunstwerken verbeteren dit zeker.”

Shop in stijl

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Samen groeien, Aoibhne Hogan
van PI Creative Art

 • ArtFrame,
 • 85 x 120 cm,
 • Goud,
 • Met geluidsabsorberende panelen,
 • Complete set
Bekijk werk
 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Zonsondergang Kraanvogel - Groen
van Studio Hinte

 • ArtFrame,
 • 85 x 60 cm,
 • Goud,
 • Met geluidsabsorberende panelen,
 • Complete set
Bekijk werk

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks