Facebook pixel

Portret

Een uiteenlopende verzameling portretten: van poserende mensen tot toevallige passanten. Bekijk de werken van onze beeldmakers en kies voor een portret aan de muur in jouw huis, kantoor of praktijk.

Portretten onder de aandacht

Wist je dat je zelf het materiaal en de maat kiest? Hiermee bepaal je ook de prijs!

Kies het materiaal dat bij jou past:
De maat kies je bij het werk! Meer weten over alle materialen?

Handige tips direct in je mailbox? Meld je aan!
Handige tips om het mooiste werk te vinden direct in je mailbox?
Meld je nu aan, en we sturen je de tips & tricks!
Alle portretten

De oude kunst van portretfotografie

Al lang voordat fotografie aan de orde was, maakten kunstenaars portretten van hun opdrachtgevers. Veelal rijkelui die zichzelf of hun geliefden graag op het witte doek vereeuwigd wilden hebben. Meer dan bij een moderne pasfoto geeft een portret weer wíe iemand is; Kleding, omgeving en gezichtsuitdrukking verraden meer dan men zich misschien realiseert.

Gezichten vol emotie

Alsof de tijd even stil staat, kijkt iemand recht in de fotocamera of naar de kunstenaar. Soms is het moment zo intens, dat je even een kijkje in iemands ziel kunt nemen en je overspoeld wordt door een gevoel dat past bij de emotie van de geportretteerde. Het geeft je een kijkje in het leven van iemand die wellicht heel anders leeft dan jij, maar met wie je zorgen en blijdschap zou kunnen delen. Misschien dat ook portretfotografie daarom zo populair is: Even een moment delen met iemand die je niet kent, maar wiens blik meer zegt dan duizend woorden, zoals de Vrouwelijke Sadhu van Wout Kok.

De emotie van een portret komt ook goed tot uiting in moderne portret kunst: Abstracte of vereenvoudigde portretten die naast een gezicht ook een gevoel willen overbrengen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Rode Liefde van Helma van der Zwan of naar kleurrijk gezicht van een vrouw van Eva Maria en sta eens stil bij wat deze werken bij je oproepen.

Een portret aan de muur

De portretten van de beeldmakers van Werk aan de Muur weerspiegelen blijdschap, angst, verdriet, zorgen, geluk en nog veel meer. Kies een portret dat past bij je gevoel én je interieur en bestel het op canvas, aluminium of poster.

Bekijk andere populaire collecties Bekijk alle collecties