Facebook pixel

Verlaten Plekken & Urban Exploring

Het is een eer om als fotograaf een prachtig vervallen huis of verlaten plek vast te leggen. Om er rond te lopen en je een ontdekkingsreiziger te voelen. Deze vorm van het zogenaamde 'Urban Exploring' levert veelal prachtige platen op die de schoonheid van deze verlaten plekken met een sprookjesachtige sfeer vastleggen. In onze collectie vind je griezelig mooie foto's van bijvoorbeeld verlaten villa's, hotels, industriële gebouwen of spooksteden.


we ❤ binnenkijken

Klantfoto: Zachte Gekleurde Hal van Roman Robroek
Klantfoto: Magisch Uitzicht van Roman Robroek
Klantfoto: Diepte van Wim van de Water
Klantfoto: Strijp-S voor de renovatie van Bas Wolfs
Klantfoto: Gang met driesprong van Alexander Bentlage
Klantfoto: Verlaten plekken: textielfabriek 2 van Olaf Kramer
Klantfoto: Lost Plane van Steven Poulisse
Klantfoto: Urban exploring ACM lokatie Groningen van Evert Jan Luchies
Klantfoto: Groene Gang van Perry Wiertz
Klantfoto: Gekleurde Gang van Perry Wiertz
Klantfoto: Lichtstralen in Verlaten Huis. van Roman Robroek
Klantfoto: Groene Gang van Perry Wiertz
Klantfoto: Niet helemaal verlaten van Perry Wiertz
Klantfoto: Huis van de Piano speler van Roman Robroek
Klantfoto: The most beautiful stairs I have ever seen van Truus Nijland
Klantfoto: Raampartij symmetrie van Sven van der Kooi
Klantfoto: Nietig van Truus Nijland
Klantfoto: End of the line van Joke Absen
Klantfoto: Magisch Uitzicht van Roman Robroek
Klantfoto: Tuinkamer van Wim van de Water

Verlaten plekken onder de aandacht

Wist je dat je zelf het materiaal en de maat kiest? Hiermee bepaal je ook de prijs!

Kies het materiaal dat bij jou past:
De maat kies je bij het werk! Meer weten over alle materialen?

Handige tips direct in je mailbox? Meld je aan!
Handige tips om het mooiste werk te vinden direct in je mailbox?
Meld je nu aan, en we sturen je de tips & tricks!


Bekijk alle foto's van verlaten plekken & urban exploring

Alle collecties

Verlaten plekken op canvas, poster of dibond

Verlaten plaatsen hebben ieder hun eigen charme. Ze nemen ons mee op een reis terug in de tijd en laten ons vervallen schoonheid zien. Dit brengt vaak een mystieke sfeer met zich mee, die je met een werk uit onze collectie ook in je eigen interieur kunt binnenhalen. Uren kun je wegdromen bij verzonnen verhalen over een verlaten plek, gedachtes over alles wat er heeft plaatsgevonden of wat er nu, in alle stilte, nog zou kunnen gebeuren. Huizen die op instorten staan, panden die al tientallen keren bewoond zijn door krakers en daklozen, eenzame huizen in afgelegen oorden...onze beeldmakers verzamelden de mooiste platen van verlaten plekken voor bij jou aan de muur.

De schoonheid van weleer

Fotograaf Eugene Driessenmaakte werken met o.a. verlaten fabrieken, huizen, auto's, kolenmijnen en meer. Ook details zoals een verlaten ladekast of een gevulde plank uit een voorraadkast tonen de sfeer van vergane glorie en vullen je met gedachten over wat zich op die plek heeft afgespeeld. De werken van Roman Robroek zijn iets lichter van kleur maar vertolken dezelfde sfeer van vervlogen tijden. Ook Truus Nijland reist door heel Europa om de mooiste plekken vast te leggen. Echte eyecatchers!

'Leave nothing but footprints'

Fotografen hanteren de onbeschreven regels 'leave nothing but footprints' en 'take nothing but photos'. Er zijn genoeg mensen die mooie overblijfselen uit deze verlaten plekken graag thuis willen hebben, of willen verkopen. Vandaar dat de locaties van deze plekken vaak geheim gehouden worden. Dat zorgt ook nog eens voor extra mystiek.

Verlaten plekken schitterend vastgelegd

Het meest gekozen materiaal voor een foto van een verlaten plek is canvas. Onze canvassen hebben levendige en intense kleuren en zijn erg gedetailleerd. Bij canvas kan je maten kiezen van 30cm tot en meter 2,5 meter breed. Hierdoor zal een Urban Exploring werk staan in iedere ruimte, groot of klein.
Overigens geldt dat je niet alleen bij canvas je eigen maat kunt bepalen maar bij elk materiaal dat Werk aan de Muur aanbiedt. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een chique uitstraling door middel van een aluminium dibond met acrylglas afwerking. Het ophangen is kinderlijk eenvoudig doordat er bij dibond aluminium rails worden meegeleverd.

Collecties die je ook leuk zal vinden