Daisyde Fretes Jumbotron beeldmakers

Daisy de Fretes laat smaken spreken

Daisy is een foodie by heart. Twee jaar geleden volgde ze haar hart en vertrok op wereldreis. Op reis werd ze gegrepen door de geuren en kleuren van de verschillende keukens. Haar passie voor food fotografie werd geboren. Daisy laat smaken spreken en haar foto’s zijn om je vingers bij af te likken. Vertel, welk gerecht mag aan jouw muur?

Over Daisy

FOTOGRAFEERT food GEEFT (food)fotografie workshops INSPIRATIE uit foodmagazines, Pinterest en Instagram PASSIES eten ik wil alles ruiken en proeven, en culturen ontdekken door middel van reizen INSTAGRAM @daisydefretes

  1. Paksoi
    van Daisy de Fretes

  1. Groene Appels drup
    van Daisy de Fretes

  1. Paksoi
    van Daisy de Fretes

  1. Vijgen (gezien bij vtwonen)
    van Daisy de Fretes

Een wereldreis vol food

Na dertien jaar in de transportwereld gewerkt te hebben, besloot Daisy haar baan op te zeggen. “In 2019 heb ik mijn hart gevolgd en mijn rugzak gepakt om op wereldreis te gaan”, begint ze te vertellen. “Ik vloog naar de andere kant van de wereld en raakte daar enorm geïnspireerd door de verschillende keukens. Ik wilde iedereen laten meegenieten en laten zien hoe mooi en lekker alle gerechten waren. Mijn passie voor (food)fotografie werd daar geboren.”

  1. Groente en Fruit Box
    van Daisy de Fretes

  1. fruit, fruit en nog meer fruit
    van Daisy de Fretes

  1. nog meer fruit
    van Daisy de Fretes

  1. Ingrediënten
    van Daisy de Fretes

Prikkelende zintuigen

Daisy volgde verschillende cursussen en workshops en ontwikkelde een unieke stijl. Zelf omschrijft ze haar werken als ‘dark en moody, maar toch ook kleurrijk’. “Ik heb ontzettend veel geoefend, tja, het was gewoon keihard werken. Maar het investeren in mezelf was echt ‘the best decision ever’. Inmiddels heb ik ruim tientallen klanten geholpen met foto’s waarbij je je vingers kunt aflikken en je zintuigen geprikkeld worden. Naast het fotograferen, geef ik ook workshops (food)fotografie. Ik vind het enorm leuk om anderen te helpen en mijn kennis te delen.”

  1. tomatensoep
    van Daisy de Fretes

  1. Wijn van dichtbij
    van Daisy de Fretes

  1. Ontbijt
    van Daisy de Fretes

  1. uiensoep
    van Daisy de Fretes

Vriend duikt de keuken in

Daisy haalt haar inspiratie uit verschillende culturen. “Ik houd van alle geuren en kleuren van lekker eten,”, vertelt ze vurig. “Ook de manier waarop eten wordt bereid spreekt me enorm aan. Vaak proef je de liefde voor koken terug in een gerecht. Voor mijn vrije werk haal ik mijn inspiratie uit food magazines, Pinterest en Instagram. Als ik een gerecht heb uitgekozen, gaat mijn vriend in de keuken aan de slag. Ik bedenk wat ik wil laten zien op beeld, bouw de set op en zodra het gerecht af is, ga ik shooten.”

  1. Cocktail
    van Daisy de Fretes

  1. Cendol
    van Daisy de Fretes

  1. Latte Macchiato
    van Daisy de Fretes

  1. Kruiden
    van Daisy de Fretes

Een gedroomde foto

De werken van Daisy zitten vol levendige kleuren en contrasten. “Ik ben pas tevreden als het een mooie, natuurlijke foto is. Natuurlijk bewerk ik mijn foto’s, maar ik houd van een realistische uitstraling. Ik ben dan ook geen fan van Photoshop. Mijn favoriete beeld is het werk ‘Kruiden’. Ik kreeg vanuit het buitenland kruiden opgestuurd om te fotograferen. De kleuren waren zo ontzettend mooi en uiteindelijk werd de foto beter dan ik had durven dromen.”

  1. Wafels
    van Daisy de Fretes

  1. Arroz de Pato
    van Daisy de Fretes

  1. Salade 2
    van Daisy de Fretes

Stylist Gina: “Laat de (food)fotografie van Daisy drukken op acrylglas. De werken worden gedrukt op hoogwaardig fotopapier en achter acrylglas geplaatst. Dit geeft een prachtige dieptewerking en versterkt de kleuren en details van de gerechten. Wat een blikvangers!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Daisy de Fretes te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks