feike-jente-header

De allertofste papa van heel Werk aan de Muur

Ja, dat kan er maar een zijn natuurlijk! Feike Kloostra is unaniem verkozen tot tofste papa van heel Werk aan de Muur en ver daarbuiten. Waarom? Dat vertellen we in deze blog.

Rachelle Wenderich, een klant van Werk aan de Muur, fietste door Amsterdam met haar kindje Sara in het fietsstoeltje voorop. “Ik had nog gauw iets oranjes nodig voor Koningsdag en kwam onderweg langs het billboard.” Toen Sara de tekening van Jente zag riep ze: “Die! Die! Die!” Rachelle moest de tekening wel kopen dus. “En we zijn er blij mee. Het hangt nu ingelijst op de kamer van Sara.”

Op het billboard pronkte rond Koningsdag de mooie tekening van Jente Kloostra (6) dochter van Feike. Haar tekening was te koop voor 1 euro bij Werk aan de Muur. Da’s weer eens wat anders dan op een kleedje zitten in het Vondelpark!

Feike vertelt: “Ik was samen met Jente op een zondagmiddag wat aan het tekenen. Naast de gebruikelijke onderwerpen zoals eenhoorns had Jente wat inspiratie nodig. Toen heb ik wat kunstboeken uit de kast gepakt van Dali, Banksy en Obey en haar de opdracht gegeven om iets na te tekenen. Al gauw werd Het meisje met de ballon van Banksy haar favoriet.” We kunnen wel zeggen dat we absoluut overeenkomsten zien.

Feike Kloostra is beeldmaker bij Werk aan de Muur en werkt in het dagelijks leven als Art Director bij een reclamebureau in Amsterdam met overigens de zeer toepasselijke naam: 180 Kingsday. Als cadeautje van een mediabureau mochten zij de week voor Koningsdag precies het billboard tegenover de Heineken experience sieren met iets moois. “Dat werd een pitch op kantoor,” vertelt Feike trots, “en de tekening van Jente met het bijbehorende plan kwam uit als winnaar!”

“Zoals ik vaak ook met mijn eigen kunst doe, heb ik haar tekening op hoge resolutie ingescand en daarna aangeleverd bij JcDecaux. Met Jasper, opperhoofd van Werk aan de Muur, heb ik gerealiseerd dat de tekening van Jente een eigen link kreeg zodat we dat konden communiceren op het billboard.” De rest is inmiddels geschiedenis.

De tekening van Jente is heel veel verkocht en daar is Jente blij mee. De actie dat je de foto voor 1 euro kon aanschaffen is inmiddels afgelopen, mocht je de foto alsnog willen hebben dan kun je hem hier bestellen voor de reguliere prijs.

Toen Feike nog een kleine jongen was, bracht hij zijn vader sokken of een stropdas als cadeau voor vaderdag. Vorig jaar gaf Jente hem een mooie tekening want zo zegt hij “Jente is dol op tekenen”. We zijn benieuwd naar het vaderdagcadeau van Jente dit jaar.

Zoals gezegd, is Feike zelf ook beeldmaker bij Werk aan de Muur. Bekijk hieronder enkele van zijn eigen creaties:

She’ll Get Hers
Fly Girls aka Killer Track
Appetite For Destruction
You Talkin’ To Me?
Meer zien? Bekijk alle werken van Feike Kloostra
Stylist Lianne:
“Wij wensen alle vaders een hele fijne vaderdag!”

Uit de community