omslagfoto_martin

De droomwereld van Martin Podt

Burg Eltz bij zonsopkomst

De foto’s van Martin Podt zijn werkelijk om even helemaal bij weg te dromen. Hij neemt ons mee diep in de bossen en laat ons de mooiste stukjes van Nederland zien.

Is het een lange tijd niet mooi in het bos, dan krijg ik afkickverschijnselen haha.


Martin woont samen met zijn vrouw en kinderen in Holten en fotografie is absoluut zijn passie. “Maar niet mijn werk,” begint hij. “Ik werk als research and development engineer. Hoewel beide enorm uit elkaar lijken te liggen, vullen zijn werk en zijn passie elkaar prima aan. “Met name het creatieve aspect komt in beide terug. Fotografie werkt voor mij ook erg goed om te ontspannen.” zegt Martin.

In 2017 heeft hij terecht een prestigieuze gouden medaille gewonnen met de Trierenberg Super Circuit, de grootste fotowedstrijd op gebied van fotokunst. Meer dan honderdduizend fotografen uit zeker meer dan honderd landen hebben een foto ingestuurd en de foto van Martin is unaniem verkozen tot allermooiste foto van allemaal. Zijn foto is bekroond met een gouden medaille in de categorie ‘Architecture and Sights’. Echt iets om trots op te zijn, toch? De foto die hij heeft ingestuurd is Dutch Colors. Hierop zien we de vrolijke huisjes van Reitdiephaven in Groningen met een dreigende wolkenlucht. Overigens is het ook leuk om dit eens op te zoeken als je er een keertje in de buurt bent.
Dutch Colors

“Hoeveel tijd ik besteed aan het maken van foto’s hangt af van de weersomstandigheden. Vooral in de herfst maak ik veel bosfoto’s omdat dan de omstandigheden het mooist zijn,” legt Martin uit. “Is het een lange tijd niet mooi in het bos, dan krijg ik afkickverschijnselen,” lacht hij. Dan kiest hij ervoor om iets anders te fotograferen of om eens in zijn archief te duiken en aan de nabewerking te beginnen. “Ook aan nabewerking kan ik veel tijd besteden. Soms gaat het snel en ben ik in enkele ogenblikken klaar, maar soms ben ik ook uuuuuuren bezig”.
Stylist Lianne over de werken van Martin Podt: "Wat een geweldig kleurgebruik. De werken van Martin zijn er om uren naar te blijven kijken en even helemaal weg te zwijmelen."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Martin Podt!

Uit de community