Yopie Jumbotron beeldmakers

De krachtige illustraties van Yopie

Kleuren die nèt wat gewaagder zijn, patronen die een statement maken en verrassende kleurcombinaties; in de collectie van Yopie zien we hier alles van terug. Yopie maakt illustraties die net dat beetje extra geven aan een mooi interieur.

 1. Avocado show.
  van YOPIE

Honderd projecten tegelijk bezig

De creatief achter Yopie is onze eigen Stephanie. In het dagelijks leven is zij werkzaam bij Werk aan de Muur als COO en haar vrije uurtjes besteed zij graag zo optimaal mogelijk. “Eigenlijk ben ik altijd wel met honderd projecten tegelijk bezig,” lacht ze. Stephanie woont samen met haar vriend Jelle en hond Bosco in Maarssen. “In een opknapwoning,” voegt ze eraan toe. “We zijn al heel wat uren bezig geweest met klussen en we doen alles zelf.” Ontwerpen, slopen, tegelen, schilderen en meer; voor Stephanie en haar liefde is geen klus te gek. Nu de benedenverdieping volledig klaar is, ligt de focus op de bovenverdieping. Ook de tuin komt ooit nog eens aan bod. “We vinden het leuk om bijzondere items te scoren op Marktplaats en touren zo heel Nederland door voor de meest bijzondere snuisterijen.” Toch heeft de bezige bij nog regelmatig een gaatje vrij in haar agenda om mooie werken te maken.

 1. Kioto
  van YOPIE

 1. Tokio
  van YOPIE

 1. Watch me.
  van YOPIE

Vrolijke, kleurrijke stijl

Eigenlijk heeft Stephanie altijd al getekend en geschilderd in haar vrije tijd. “In mijn studententijd maakte ik samen met een vriendin vaak vrolijke portretten wanneer er iemand in onze vriendengroep iets te vieren had. Dit viel in de smaak en steeds meer mensen vroegen hiernaar, waardoor we samen ons bedrijf Schildermijtje hadden opgericht.” Met Schildermijtje maakt ze gepersonaliseerde portretten op aanvraag in een vrolijke, kleurrijke stijl en dit bedrijf liep goed! “In een jaar tijd hebben we er zeker driehonderd gemaakt. En dat allemaal naast onze studie. Toen we klaar waren met onze studie zijn we gestopt met Schildermijtje, maar mijn passie voor tekenen en schilderen is eigenlijk nooit gestopt.”

 1. Hide.
  van YOPIE

Digitale versie

We zijn je even vergeten te zeggen dat onze Stephanie een wizzkid is. Termen als flushen en ROAS doen haar niet verbaasd achter haar oren krabbelen. Een logische stap is dat ze het fysieke schilderen heeft vervangen door een digitale versie ervan. “Bijkomend voordeel is dat het aardig wat ruimte scheelt in huis,” grapt ze. Stephanie gebruikt haar iPad en heeft het programma Procreate geïnstalleerd en zo is YOPIE. ontstaan, dit staat voor Your Own Personal Illustration.

 1. Sneakers fris.
  van YOPIE

Modern, abstract en minimalistisch

Zelf omschrijft Stephanie de stijl van Yopie als modern, abstract en minimalistisch. Iets dat in schril contrast staat met haar vorige bedrijf Schildermijtje. “Voor Schildermijtje gebruikten we veel kleur, glitters, en printjes om zo heel hysterische portretten te maken. In mijn huidige stijl ben ik volledig omgedraaid. Ik vind het juist heel krachtig dat je met minimale lijnen direct iets herkenbaars kunt creëren of een bepaalde boodschap uit kunt dragen, maar wat ook een stukje verbeelding vraagt wat de mensen weer prikkelt.” Eigenlijk haalt iedereen weer een andere boodschap uit een afbeelding van Yopie en brengt een werk voor ieder persoon weer een totaal ander verhaal naar boven. “Dat vind ik tof aan deze stijl.”

 1. Cool.
  van YOPIE

Dagelijks geïnspireerd door de mooiste beelden

Inspiratie haalt Stephanie uit verschillende bronnen. “Uit magazines, op reis, musea..” somt ze op. “Ik kom uit Noord Brabant maar ik heb een lange tijd in Utrecht en Amsterdam gewoond. Ik word het meest blij van het ontdekken van onverwachte plekjes, die brengen mij veel inspiratie. Door mijn werk word ik ook dagelijks geïnspireerd met de mooiste beelden. Mijn hoofd zit vaak vol met ideeën en met mijn iPad in de hand kan ik deze er letterlijk uit tekenen.”

 1. Summer.
  van YOPIE

Leuke manier om te inspireren

Als Stephanie dan eenmaal genoeg inspiratie heeft, dan gaat ze aan de slag. Meestal is dit op basis van een foto die ze heeft gemaakt van haar inspiratiebron. “Want het idee moet vaak even landen. Wanneer ik het beeld echt voor ogen zie, dan begin ik gewoon met tekenen. Dan blijf ik dat net zo lang doen totdat ik het een mooi beeld vind.” Een leuke manier om te experimenteren en omdat er geen materiaal aan te pas komt, is het mogelijk om eenvoudige wijzigingen aan te brengen op het concept.

 1. Let's go surfing.
  van YOPIE

Droom voor iedere illustrator

Stephanie spreekt vol lof over het programma op de iPad. “Het is een droom voor iedere illustrator. Je kan helemaal los gaan met penselen, vormen en kleuren. Soms maak ik een illustratie in enkele minuten en soms doe ik er wat langer over. Dan laat ik het even liggen en als ik er dan later weer naar kijk, dan pas ik weer wat dingetjes aan. Net zolang totdat het voor mijn gevoel klopt. Als ik het kunstwerk in gedachten zie hangen in een huis, dan weet ik dat het klopt. Als het gaat om een illustratie van een persoon, dan laat ik me vooral inspireren door een foto. Ik gebruik dan de contouren van de persoon in kwestie zodat de houdingen herkenbaar worden. Ook haal ik hier de kledingstijl en de kleuren uit. Hoe meer hiervan terug te zien is in het werk, hoe persoonlijker het wordt en dat is natuurlijk het leukste.

 1. Watch.
  van YOPIE

 1. Koppel
  van YOPIE

 1. Kijk
  van YOPIE

 1. Look at me.
  van YOPIE

De favoriet van Stephanie

We vragen Stephanie naar haar favoriete werk en ze zegt gelijk volmondig: “Look at me! Dit is één van mijn eerste digitale illustraties. De kleurencombinaties werken heel goed.” Het is gedurfd en kleurrijk, vind ze, en terecht, want het portret straalt kracht uit en het knalt van de muur. Het leuke is dat dit werk ook is opgepikt door de stylistes van vtwonen. Het werk is door hen uitgekozen en heeft heel groot gehangen op de vtwonen beurs. “Daar ben ik best wel een beetje trots op.”

 1. Vrolijk
  van YOPIE

 1. Terra
  van YOPIE

 1. Fun
  van YOPIE

Benieuwd naar meer? Bekijk hier de shop van YOPIE illustraties.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails