Jumbotron Kim rijntjes

De verrassende stijl van Kim Rijntjes

De kunst van Kim Rijntjes is bijzonder en neemt ons mee in een wereld van emoties. “Mijn werk is figuratief, krachtig en kwetsbaar.” zegt Kim. “Ik hou ervan te experimenteren met diverse materialen zoals hout, stoffen en verf.”

Kim's 10 jaar werk!

"Dit werk is geïnspireerd door de woorden vreugde, feest en vrijheid. Met dit werk wil ik aan de toeschouwer het gevoel van kracht en levenslust overbrengen. Bij het maken van dit werk was ik gefascineerd door structuur, licht, lijnspel en beweging."

"Wanneer ik aan het werk ben, heb ik de muziek aan op vol volume. Met blote voeten en zwarte koffie in mijn hand, begon ik aan de schets. Ik kan natuurlijk niet werken zonder stof in mijn hand, naald en draad dichtbij. Om dit werk kwetsbaar neer te zetten heb ik gespeeld met textuur, draden, inkt en houtskool"

Welke wijze les zou jij jezelf 10 jaar geleden hebben gegeven?

Blijf zoeken, laat los, loop weg, kom terug en laat weg.

"Ik hou ervan te experimenteren met diverse materialen zoals hout, stoffen en verf."

Haar schilderijen van textiel zijn te omschrijven als figuratief met een vleugje realistisch in gemengde technieken. De werken kenmerken zich door een emotionele lading en roepen vragen op. Tijdens het proces ontstaan elementen van vervreemding welke aan haar werk worden toegevoegd of weggelaten. Terugkerende thema’s zijn vrouwelijke figuren, sensualiteit, kracht en kwetsbaarheid waarbij Kim de structuur van diverse materialen zoals textiel tot zijn recht laat komen. Ze studeerde Monumentale Vormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht en opende in 2017 haar sfeervolle Atelier-Galerie MIM in een historisch pand.

Werkplek en inspiratie

Kim Rijntjes vindt het belangrijk dat er bij haar werk ruimte is voor eigen interpretatie van de kijker zodat de door haar gemaakte kunst een eigen verhaal in gang zet. Om die reden geeft ze haar werken het liefst geen tekst en titels mee opdat vragen onbeantwoord blijven. Ze vindt dat haar werk bekeken moet worden zonder vooroordeel en psychologisch analyseren. Haar werk is geïnspireerd op het leven, je komt er verwondering, verdriet en geluk in tegen. De losse draden staan voor groei & verandering.

Meer werken van Kim Rijntjes zien? Bekijk alle werken van Kim Rijntjes

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks