header-kim-rijntjes

De verrassende stijl van Kim Rijntjes

De kunst van Kim Rijntjes is bijzonder en neemt ons mee in een wereld van emoties. “Mijn werk is figuratief, krachtig en kwetsbaar.” zegt Kim. “Ik hou ervan te experimenteren met diverse materialen zoals hout, stoffen en verf.”

Kim's 10 jaar werk!

"Dit werk is geïnspireerd door de woorden vreugde, feest en vrijheid. Met dit werk wil ik aan de toeschouwer het gevoel van kracht en levenslust overbrengen. Bij het maken van dit werk was ik gefascineerd door structuur, licht, lijnspel en beweging."

"Wanneer ik werk heb ik de muziek op vol volume, blote voeten en zwarte koffie in mijn hand, ben ik begonnen aan een schets. Stof bij de hand, naald en draad erbij en de naaimachine aan. Spelend met textuur, draden, inkt en houtskool om dit werk krachtig en kwetsbaar neer te zetten."

Welke wijze les zou jij jezelf 10 jaar geleden hebben gegeven?

Blijf zoeken, laat los, loop weg, kom terug en laat weg.

  1. 27
    van Kim Rijntjes

Kim's favoriete werk!

Kim’s favoriete werk is “27”. Het is een bijzondere naam voor een kunstwerk “Werken met een titel geven een verhaal aan de afbeelding. Ik kies er het liefst voor om mijn werken géén naam te geven zodat de kijker in de eerste instantie blanco naar de afbeelding kijkt en zelf een verhaal zal bedenken. Zo’n verhaal zal een eigen leven leiden waardoor mijn werk door iedereen anders geïnterpreteerd wordt.”

"Ik hou ervan te experimenteren met diverse materialen zoals hout, stoffen en verf."

Kim Rijntjes studeerde af aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Aanvankelijk maakte ze enorme kunstwerken die ze op diverse locaties exposeerde. Maar na een pittige verhuizing/verbouwing en de zorg voor haar vier lieve kinderen kreeg ze het een tikkie druk. Hierdoor besloot ze haar kunstenaarsleven een op een wat lager pitje te zetten. “Ik bleef wel kunstwerken maken hoor,” vertelt ze, “ze zijn alleen van kleiner formaat geworden, en in plaats van olieverf gebruik ik nu meerdere materialen.” Kim houdt ervan om te experimenteren en weet zich snel wegwijs te maken met nieuwe materialen. We zien draadjes op hout, maar ook olieverf op papier en zelfs kunstwerken van dames met kenmerkende Zeeuwse hoofddeksels, gewoon gehaakt.

Werkplek en inspiratie

Kim heeft haar eigen atelier aan huis, genaamd MIM en hier maakt ze haar werken. Werken volgens een vast principe of op systematische wijze is niet echt haar ding. Kim’s never ending creatieve brein wordt namelijk gevoed door alles om haar heen. “Inspirerend voor mij zijn bijvoorbeeld flarden van songteksten, sprekende foto’s en zelfs de tekeningen van mijn kinderen.”
Ook laat zij zich inspireren door kunstenaars zoals Ans Wortel, Marlene Dumas en Egon Schiele.

Meer werken van Kim Rijntjes zien? Bekijk alle werken van Kim Rijntjes

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails