Jumbotron Inge Jansen

Door de lens van Inge Jansen

Inge houdt van avontuur en gaat het liefst op pad met haar camera. Ze fotografeert van alles, maar haar favorieten zijn toch wel dieren en wildlife. Haar expertise als fotografe heeft haar zelfs tot jurylid gemaakt in het programma Het Perfecte Plaatje. Daar willen we natuurlijk alles over weten!

  1. De koeien van boer Klein
    van Inge Jansen

De wijde wereld in

Inge heeft haar woonplaats Huizen tijdelijk ingeruild voor Amerika. Momenteel fietst ze van Noord-Amerika richting Argentinië. Ze heeft slechts één camera, één lens en een iPhone bij zich, waarmee ze haar reis probeert vast te leggen. Inge zegt: "Ik kijk ernaar uit om in Centraal- en Zuid-Amerika mensen vast te leggen die bezig zijn met hun dagelijks leven. Dat gaat hopelijk mooie beelden opleveren. Er is immers zoveel moois te zien, van architectuur tot straatfotografie, portretten en prachtige landschappen. Misschien maak ik wel een mooi boek van de mooiste beelden als ik weer thuis ben.”

  1. Het blauwe uur
    van Inge Jansen

  1. Sfinxen in Huizen
    van Inge Jansen

  1. De jachthaven van Huizen
    van Inge Jansen

  1. Nautisch Kwartier in Huizen
    van Inge Jansen

Hoe haar fotoblog uitgroeide tot een succes

Als we haar vragen hoe ze ooit met fotografie begonnen is, antwoordt ze: "Ik kreeg mijn eerste fotocamera met twee kitlenzen van mijn vader. Al gauw kocht ik er een betere lens bij en zo begon mijn hobby. Ik fotografeerde voornamelijk wildlife. Uiteindelijk ben ik een fotoblog over mijn woonplaats begonnen en ben ik reportages gaan maken. Zo kwam ik ook terecht in de stal van boer Klein, waar de koeienfoto's gemaakt zijn."

Inge's fotoblog was succesvol en dat gaf haar veel mogelijkheden. Zo kon ze haar eigen studio openen en meer experimenteren met fotografie. Inge zegt: "Ik maakte vooral veel foto's van dieren. Dit bracht me weer tot twee keer in het programma Het Perfecte Plaatje, als gastjurylid.”

  1. Oude koeienstal
    van Inge Jansen

  1. Vechtende wilde paarden
    van Inge Jansen

  1. Koeien in oude koeienstal
    van Inge Jansen

  1. Kudde IJslandse paarden
    van Inge Jansen

Spontane momenten

Inge bereidt zich niet echt voor, omdat ze van het spontane moment houdt. Inge zegt: "En het liefst wil ik ook nog natuurlijk licht, als dat mooi invalt ben ik echt gelukkig. Ik doe ook weinig aan nabewerking van foto's".

Inge vertelt dat ze bij het fotograferen van dieren afhankelijk is van vele factoren. Inge zegt: "Dieren kun je niet regisseren en als iets niet lukt, dan moet je je daarbij neerleggen. Bij wildlife fotografie is het een kwestie van tijd en kennis. Hoe vaker je probeert en hoe meer je weet, hoe groter de kans op die bijzondere foto."

  1. Dreigend onweer boven Huizen
    van Inge Jansen

  1. Koeien in oude koeienstal
    van Inge Jansen

  1. koeien in oude stal
    van Inge Jansen

  1. Koeien in oude koeienstal
    van Inge Jansen

Het favoriete werk van Inge

"Mijn favoriete foto is toch wel de foto van de koeien, en dan vooral van de koeien van boer Klein." Inge zegt: "Huizen was vroeger één van de grootste kaas-exporterende dorpen in Nederland, maar er was geen koe te bekennen in de omgeving. Toch bleek er nog één boer te zijn die in de winter de koeien aan huis in een oude stal had staan. Tegenwoordig worden koeien niet meer zo gehouden, maar voor veel mensen geeft deze foto een beeld van hoe het vroeger op de boerderij was. Het was een geluk voor mij dat ik het nog zo kon vastleggen."

Benieuwd naar meer fotografie van Inge Jansen? Bekijk hier haar shop.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks