header-wereldkaarten

Een reis om de wereld met Ricardo Bouman

Ricardo Bouman is een grafisch ontwerper, fotograaf en schilder bij Werk aan de Muur. Hij is dagelijks bezig met het ontwerpen van werken waarbij vormen, kleuren en vlakverdeling belangrijke rollen spelen. Vooral van verschillende wereldsteden, kaarten en landen waar hij gereisd heeft. “Ik heb een roadtrip gedaan door Noorwegen en West-Amerika. Ik heb een waanzinnige tijd gehad in Nieuw-Zeeland, en ik bezoek ook graag Europese steden.” Een echte liefhebber van de wereld. Dit is ook goed te zien in zijn schilderijen en fotokunst.

Aquarel schilderijen van Ricardo

Zijn favoriete onderwerp om te aquarelleren is 'stadsgezichten' en met name middeleeuwse steden, maar ook wereldsteden zoals San Francisco. Ricardo schildert vanuit de gedachte dat je 'sfeer eerst geproefd moet hebben, voordat je het kunt vertalen tot een schilderij'. Al zijn schilderijen zijn ontstaan vanuit een compositie die hij op die locatie heeft vastgelegd als schets of fotobeeld. Eenmaal in zijn atelier schildert hij de compositie die hem het meest aanspreekt, uit tot een sfeervolle aquarel schilderij.

Ontdek hier al zijn aquarel kunstwerken

Haarscherpe Fotokunst

Ook heeft Ricardo Bouman een prachtige collectie aan fotokunst. Bekijk indrukwekkende wilde dieren, de mooiste skylines en culinaire taferelen. Zijn liefde voor reisfotografie is duidelijk te zien. Met name gericht op bijzondere (berg)landschappen en nachtfoto's van kleurrijke skylines. Belangrijke factoren binnen zijn composities zijn de kleurcontrasten, vlakverdeling, perspectief, spanning, schoonheid en dramatiek. Ricardo let altijd in het bijzonder op het weer en klimaat en legt graag de spanning en drama vast van het moment.

Ontdek hier zijn fotografie

Uit de community