Werk van Ankie Kooi in groene kast bij vtwonen make-over

Het lijnenwerk van Ankie Kooi

Een boodschap met de eenvoud van lijnen overbrengen is een kunst op zich. Een kunst die Ankie Kooi goed verstaat. Deze minimalistische stijl kenmerkt zich door het gebruik van lijnen op een speelse en harmonische manier. Digitaal, of met de hand, getekend of geweven, deze vorm van kunst is nooit uitgespeeld. Deze week bellen wij met Ankie voor een uitgebreid interview.

Over Ankie

Al van kinds af aan is Ankie bezig met ontwerpen. Ze heeft ook niet voor niets een opleiding tot grafisch ontwerper gevolgd. Toch kiest ze ervoor om een opleiding in de zorg te doen en belandt uiteindelijk in het beroep van verpleegkundige. “Wegens gezondheidsredenen moest ik mijn carrière in de zorg afbreken,” zegt ze. En zo optimistisch als ze is, zag ze dit ook gelijk als een mooie kans. “Nu kon ik mijn creativiteit verder ontwikkelen.”

"Tekenen past bij mij"

De kantlijnen van haar schoolschriften stonden vroeger al vol met tekeningen, en op deze voet besloot Ankie gewoon verder te gaan. “Tekenen past bij mij en ik kan zo op een enorm leuke manier invulling geven aan mijn leven. Mijn werk aan te bieden via Werk aan de Muur maakt het mogelijk anderen te laten zien wat ik kan en maak.. En dit geeft voldoening en waardering en dat is toch eigenlijk wat iedereen nodig heeft in het leven?!” “Ik teken op een grafische en minimalistische stijl. Dit past bij mijn voorliefde voor eenvoud, dat is wat ik belangrijk vind in een lijntekening. Ik houd van strak en sober met eventueel frisse accenten.”

  1. Ballerina
    van Ankie Kooi

  1. De danser
    van Ankie Kooi

  1. De sprong
    van Ankie Kooi

Het favoriete werk

Het favoriete werk van Ankie is *One line drawing Pioenroos*. Het is een continue lijntekening, ookwel one line drawings genoemd. Het verschil met een ‘gewone’ lijntekening is dat bij een continue lijntekening de pen geen moment van het papier is gehaald. Je zou dus met je vinger het lijntje van begin tot eind kunnen volgen. Deze tekening van de Pioenroos is geaccentueerd met kleur en gedeeltelijk ingekleurd met zwart. “De pioenroos is een favoriete bloem van mij,” legt Ankie uit. “Ik heb geprobeerd het beeld weer te geven zoals ik de bloem waarneem en dat is in mijn ogen gelukt. Ik kan door de kleuraccenten bijna de heerlijke geur ruiken als ik naar dit beeld kijk.”

Stylist Lianne: " Kies bij een lijntekening met witte achtergrond eens voor een print op multiplex. Dit geeft een verrassend resultaat, want het wit zal iets transparanter worden waardoor de prachtige houtstructuur tot leven komt."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Ankie Kooi!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails