Vtwonen interieurtalent E06 Citychique Header 1250x645px

Interieurtalent gezocht met vtwonen: stylingbox City Chique

In Interieurtalent gezocht met vtwonen strijden 10 fanatieken hobbyisten met een grote passie voor interieur om de titel 'Grootste interieurtalent van Nederland en België'. Voor die spannende kwartfinale staan we deze week in een loods op het Hemburg terrein in Zaandam.

Nog vijf amateurstylisten zitten in de race en moeten in een stylingbox hun opdracht vervullen onder een flinke tijdsdruk. Het belooft een spannende strijd te worden tussen René, Isabelle, Yasmina, Sam en Kim. Het thema van de stylingopdracht is 'City Chique' en de kandidaten moeten een 3d moodboard maken.

De jury is dit keer extra streng en let op een aantal criteria:

"Zorg ervoor dat je bij het inrichten spanning in de compositie aanbrengt".

"Let ook goed op de gelaagdheid in de details".

"Met kleur krijg je balans."

"Vergeet ook zeker niet afstand te nemen en kijk goed naar het lijnenspel voor de verhoudingen."

De kandidaten hebben een half uur de tijd om de stylingbox in te richten.

Over de kandidaten

  1. W775z7m8jeta large

Sam (30, Hasselt)

Sam staat in het dagelijks leven voor de klas en is daarnaast gepassioneerd bezig met styling. "Ik heb een brede smaak en kan me inleven in een ander zonder mijn eigenheid te verliezen." Van jongs af aan had Sam al een ontwikkelde smaak en een sterke mening over styling. Niet verrassend dus dat hij, bij de aankoop van zijn eigen onderkomen, de interieur keuzes volledig op zich nam. Het pand uit 1950 met een oppervlakte van maar liefst 150m2 is 70 jaar later onherkenbaar dankzij Sam’s make-over. Waar hij de stijl van het pand aan de buitenkant in zijn waarde heeft gelaten, is de binnenkant volledig omgetoverd tot zijn eigen maison chique.

  1. Aflevering 6 Zaandam Sam Embargo 28nov

Urban Feeling in The City

Het uitgangspunt van Sam is "Urban Feeling in The City" met bruintinten en hangplanten waardoor het een plek is waar je tot rust komt. Sam kiest een kunstwerk van Kim Rijntjes en gaat uit zijn comfortzone waardoor hij zijn grenzen verlegt. Door alle donkere tinten in de ruimte zijn de lichte tinten uit het kunstwerk echt een eyecatcher.

Ontdek alle werken van Kim Rijntjes

Shop the look

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

Prudence (gezien bij vtwonen)
van Kim Rijntjes

  • Canvas,
  • 70 x 95 cm,
  • Met zwarte baklijst
Bekijk werk
  1. Mu95gq78j47e large

Yasmina (38, Antwerpen)

Yasmina heeft de styling-skills al aardig in de vingers. Van jongs af aan is ze al geobsedeerd door interieur. Als haar moeder het huis aan het schoonmaken was, leefde Yasmina zich helemaal uit met de decoratie. Dit werkte voor haar ontspannend en haar moeder was altijd dolgelukkig met het resultaat. "Het is een uitdaging om met mijn ik-kan-niet-kiezen stijl tot een hamonieus geheel te komen. Haar stijl omschrijft Yasmina als midcentury-meets-Japandi, met een etnisch vleugje afkomstig van haar Noord-Afrikaanse roots. Yasmina is geobsedeerd door structuren, verbrande of verweerde kleuren en ruwe stoffen als jute en linnen. Ze zoekt met haar stijl ook graag contrasten op, door warme materialen zoals hout te combineren met koude materialen zoals beton en staal.

  1. Aflevering 6 Zaandam Yasmina Embargo 28nov 1

Midcentury rond

Voor Yasmina is het niet een stijl die haar goed ligt. Yasmina neemt als uitgangspunt het ronde kunstwerk van Carla Mesken-Dijkshoorn en gaat voor de rest van de ruimte voor tinten uit het werk. Daarnaast gaat ze voor gouden details met blauwe tinten en krijgt het geheel een midcentury vibe door de print op de muur. Yasmina is gegaan voor een rond materiaal om om zo alle harde lijnen wat te verbreken en te verzachten. Daarnaast is ze ook gegaan voor een fluffy vloerkleed dat nog meer zachtheid in de ruimte brengt.

Ontdek alle werken van Carla Mesken-Dijkshoorn

Shop the look

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

  1. Xcf54dd8yn5w large

René (38, Vijfhuizen)

René is grafisch vormgever en is van kinds af aan bezig met het veranderen van zijn kamer. Dit is echt een passie en hij wordt er blij van. Zijn woonstijl is strak, modern en Scandinavisch. Daarnaast zie je vele verschillende invloeden in zijn eigen interieur en houdt hij ervan wanneer je er niet direct een stempel op kan plakken. "Ik vind wit dus niet saai maar dat hangt er vanaf wat je ermee doet, textuur geeft ook warmte dus je kunt contrast geven zonder kleur te gebruiken. Dat is iets wat ik graag doe."

  1. Aflevering 6 Zaandam René Embargo 28nov

Mix tussen donker en licht

René gaat aan de slag met donkere tinten, velours en goud met nude kleuren. René gaat niet voor veilig, maar wil echt uit zijn comfort zone gaan. "Ik ben op het laatste moment toch nog geswitcht in mijn hoofd qua accessoires, maar uiteindelijk heb in de box uitgevoerd hoe ik het in gedachten had" Hij is gegaan voor het kunstwerk van Toon Joossen en heeft de roze en donkere elementen verder toegepast in zijn box.

Ontdek alle werken van Toon Joossen

Shop the look

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

  1. N5f5m9l8ywav large

Kim (34, Medemblik)

Stiekem wist Kim altijd al dat ze gevoel had voor interieur. Echter kwam haar talent pas echt tot uiting bij het kopen van het gedateerde maar charmante monumentale pand aan de haven van Medemblik. Door het mixen van stijlen uit verschillende periodes en landen geeft Kim nét dat extra zetje om gedurfde interieurkeuzes te maken. Inspiratie haalt ze uit restaurants en hotels, zoals hotel Mercier. Zo was ze laatst in de auto gestapt om het chique en gewaagde interieur van het Amsterdamse hotel met eigen ogen te zien. Haar woonstijl is een mix van klassiek en modern. Maar ook van oud met nieuw, prints en structuren. En niet te vergeten: kleur! "Met een beetje durf, maar zonder 'circus', creëer ik eigenheid in het interieur."

  1. Aflevering 6 Zaandam Kim Embargo 28nov

Gelaagheid met kleur

Kim heeft precies voor ogen hoe ze haar stylingbox moest inrichten "ik moest direct denken aan New York City chique appartement met donker blauw en goud." Kim heeft lef met haar kleurgebruik en prints. Omdat Kim een duidelijk plan in haar hoofd had, hoefde ze niet zo te zoeken en viel alles op de juiste plek. Kim zet het werk van Kim Rijntjes speels op de grond, zodat ze de gelaagdheid waar de jury naar zoekt toepast. Kim heeft gekozen voor het materiaal canvas, zodat ze wat zachtheid terugbrengt in het interieur.

Ontdek het materiaal canvas

Shop the look

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

'Beloofd' (gezien bij vtwonen)
van Kim Rijntjes

  • Canvas,
  • 60 x 90 cm,
  • 2 cm dik,
  • Vervaagd
Bekijk werk
  1. Qqj5eqa8zxhx large

Isabelle (35, Antwerpen)

Isabelle is gek op styling en heeft een neus voor bijzondere objecten "Interieur styling is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader is fanatiek antiek verzamelaar, waardoor ik een liefde heb gecreëerd voor authenticiteit, duurzaamheid en mooie spullen." In de woning van Isabelle vind je vooral de Wabi Sabi woonstijl terug, waarbij ze juist hebben gekozen om de imperfectie van de woning te accepteren en juist te benadrukken.

  1. Aflevering 6 Zaandam Isabelle Embargo 28nov

Mix tussen verschillende materialen

Isabelle vond zelf dat het niet zo goed ging, maar toch is zij door naar de volgende ronde! Het thema en de opdracht lag niet in haar straatje, waardoor ze er geen goed gevoel over had. De ruimte waar Isabelle voor gaat, is een lobby in een hotel. Ze is aan de slag gegaan met roze en donkere tinten met het kunstwerk van Toon Joossen. Ze heeft voor een modern materiaal gekozen, namelijk aluminum dibond, waardoor ze heeft geprobeerd om gelaagdheid te creëeren met verschillende materialen. Veel zachte materialen en stoffen door de kussens en het vloerkleed. Maar ook juist strakke en moderne materialen zoals de vloerlamp en de strakke bijzettafeltjes.

Ontdek het materiaal aluminum dibond

Shop the look

  1. Ander materiaal, of afmeting?

    Maak het werk zelf helemaal op maat!

Ja, ik wil ook advies voor mijn lege muren!

Wil jij van jouw huis ook een fijn thuis maken met mooie wanddecoratie? Samen met jou gaan we ontdekken welke kunst past aan jouw lege muren.

Ik ga ermee akkoord dat ik persoonlijke nieuwsbrieven en andere mailings ontvang voor meer tips, inspiratie en nieuws

Bekijk meer vtwonen make-overs

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks