Header Portrait b w

In gesprek met beeldmaker Jonas Loose

Jonas Loose woont in Duitsland en werkt als food- en reclamefotograaf, maar experimenteert ook als digitale kunstenaar met nieuwe creatieve vormen. In zijn kleurrijke, surrealistische werken combineert hij alledaagse elementen en verrast hij de kijker met ongebruikelijke maar verfijnde composities. In het gesprek vertelt hij ons meer over zijn werk als kunstenaar.

Jonas’ weg naar de kunstwereld

Jonas Loose heeft tijdens zijn kinderjaren veel gereisd met zijn vader. Hij leerde van de natuur te houden en documenteerde op jonge leeftijd de mooiste dingen met zijn allereerste camera. Deze reizen hebben Jonas gevormd en zijn gevoel voor stijl, kunst en design is vandaag de dag terug te vinden in zijn werk.

Na zijn afstuderen werkte hij 3 jaar in een dierenwinkel en bleef ondertussen werken aan zijn artistieke creativiteit. Na 3 jaar lang hamsters en goudvissen te hebben verkocht, besloot Jonas zijn leven te veranderen en zijn droom na te jagen om fotograaf te worden. Hij verhuisde naar Hamburg en werkte 5 jaar als stagiair en assistent voor vele verschillende fotografen.

Door te leren en samen te werken met verschillende reclame- en foodfotografen heeft Jonas zijn vaardigheden verbeterd en is hij professioneler geworden. Hij besloot zijn kunstwerken op Instagram te plaatsen. Elke dag kreeg hij meer aandacht van een wereldwijd publiek, wat uiteindelijk resulteerde in een vermelding van Jonas door Plastik Magazine, fubiz en MyModernMet.

Jonas beschrijft zijn stijl als moderne Pop Art met Retro- en Vintage-invloeden.

De werkwijze inspiratiebron van Jonas

Jonas' begint met het zoeken naar ideeën op sociale media. Omdat hij de laatste trends volgt, zijn platformen zoals Instagram of Pinterest bijzonder interessant. Zodra hij zijn idee heeft vastgesteld, maakt hij een ruwe schets in Photoshop om te zien of het idee werkt. Als dat goed gaat, begint hij met het ontwerpen van het kunstwerk. Meestal zijn de kunstwerken gebaseerd op foto's die hij in zijn thuisstudio heeft gemaakt.

Jonas' favoriete werk

De favoriete afbeelding van Jonas is Flamingo Cone. Dit is de afbeelding waarmee alles begon, en dit was de eerste afbeelding die hij te koop aanbood.

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar de shop van Jonas Loose te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks