nuelle-flipse-header

Nuelle en Zoë

Als je aan Nuelle Flipse (47) vraagt wat ze het liefste doet dan antwoord ze volmondig: fotografie! Toch ook zal je de twijfel in haar ogen zien omdat ze liever iets met ‘honden’ had willen zeggen. We zijn blij dat deze twee goed te combineren zijn.

Nuelle maakt foto’s van honden, en dat begon toen haar hond, een whippet genaamd Zoë, in haar leven kwam. “Zij is mijn eerste eigen hond, ik noem haar ook wel mijn Muse”. Zoë staat veel model op de foto’s van Nuelle want ze is ontzettend fotogeniek . “En,” legt Nuelle uit, “ze heeft een sprekende uitdrukking op haar koppie.”

Ooit begon ze met buitenfotografie en richtte ze zich op actiefoto’s en al gauw bleek haar passie ook binnen in de studio te liggen. Ze heeft haar eigen fotostudio waar ze fulltime bezig is met haar grote passie onder de naam ‘Fotomelle’. “Mensen komen van heinde en verre om bij mij een foto te laten maken van hun hond,” zegt Nuelle. En de foto’s die Nuelle dan maakt zijn breed gethematiseerd; van portretten tot heuse kunst foto’s, zoals we ze zien bij ons op Werk aan de Muur.

Het maken van zo’n hondenfoto is meer dan alleen klikken op het knopje van de camera. Je kunt een hond natuurlijk niet uitleggen dat hij vandaag mag poseren voor een toffe foto. Nuelle weet precies hoe ze het aan moet pakken. “Als ik een hond de studio binnen zie wandelen, dan weet ik al precies wat voor een beeld ik wil maken. Dat beeld bereik ik alleen wanneer ik heel rustig te werk ga.” Zo is het belangrijk dat een hond zich op zijn gemak voelt en daar houdt Nuelle uitstekend rekening mee. “De studio is geheel ingericht op honden. We hebben fijne manden en kussens en een lekker zacht kleed. Ook op de bank is het goed vertoeven voor de viervoeters. Ik neem er uitgebreid de tijd voor en maak foto voor foto met voldoende pauze tussendoor voor de hond. De hond moet je 100% vertrouwen en ik zorg dat er altijd met iets lekkers beloond wordt. Als de hond iets niet wil, dan doe ik dat ook absoluut niet.”

Zoals de meeste fotografen bewerkt Nuelle haar foto’s na. “Het hangt van de foto en het beeld wat ik wil bereiken af hoeveel ik een foto achteraf bewerk. Ik vind het belangrijk dat een foto van goede kwaliteit is. Ik kijk en fotografeer vooral met gevoel.”

Bucket list (hond op typemachine)

Haar favoriete beeld is de hond op de typemachine. Hond Zoë is er druk bezig haar bucketlist samen te stellen. Wij begrijpen Nuelle’s keuze! “Deze foto heb ik op een buitenlocatie geschoten. Ook hier is geen enkele dwang geweest tijdens het maken van de foto en Zoë kreeg na afloop een lekkere snack!”

Stylist Eileen over de foto’s van Nuelle:
“Onlangs hebben we de foto Dokter Teddybeer verkocht aan een Dierenkliniek voor in de wachtkamer. Ze kregen er veel enthousiaste reacties op.”

Benieuwd geworden? Klik hier om alle hondenfoto’s van Nuelle Flipse te bekijken

Uit de community