Foto Sander Peters

Prachtige zonsondergangen van Sander Peters

Voor Sander Peters (37) is fotografie zijn grote passie. In zijn shop bij Werk aan de Muur heeft hij foto’s staan van tal van onderwerpen met een wel heel duidelijke overeenkomst; de prachtige zonsop- en ondergang.

Poppy Colors II

In het dagelijks leven is Sander werkzaam als customer service medewerker en woont hij samen met zijn vrouw en dochters in Rhenen. Fotografie is altijd al zijn passie geweest. “In het analoge tijdperk liep ik al rond met een spiegelreflexcamera, maar daarmee werden alleen maar in de vakanties foto’s gemaakt. Toen de digitale fotografie in opmars kwam ben ik begonnen met een kleine camera. Zo had ik niet langer het gedoe met volle rolletjes wegbrengen en afwachten of het gelukt zou zijn of niet, maar wel volledige vrijheid om te fotograferen wat ik wilde, hoe vaak ik het wilde en gelijk het resultaat zien.” Dit maakte Sander enthousiast en in 2007 besloot hij voor een echte spiegelreflex te gaan.

Vierdaagse Nijmegen Waalbrug

Met een druk een gezinsleven, een baan, en een eigen fotografiebedrijf bleef er nog maar weinig tijd over om ongedwongen foto’s voor zichzelf te maken die niet in opdracht waren, en waar dus geen druk op zat. Totdat hij in 2016 de start van de Nijmeegse Vierdaagse fotografeerde. De liefde en passie voor het vak bloeide weer helemaal op. “Ik maakte daar een foto waarmee ik tot op de dag van vandaag helemaal blij mee ben!” zegt Sander enthousiast. En terecht! Het betreft de foto Vierdaagse Nijmegen Waalbrug. We zien een prachtige gele lucht met daarbij een zacht zonnetje die de mensen op de brug karakteriserend plaatst als donkere silhouetten. Geen gezichten en geen details; gewoon zwart. Het doet ons fantaseren wat deze mensen al hebben meegemaakt. Of ze blaren hebben, hoe lang ze nog moeten en of ze dat potje vet al op de tafel hebben gezet. De foto is al aardig wat verkocht en waarschijnlijk door mensen die dezelfde passie hebben voor de Nijmeegse Vierdaagse als Sander heeft voor fotografie. “Deze foto is echt een keerpunt in mijn fotografie en ben ik het weer intenser gaan beleven”.

Seljalandsfoss

“Er is zoveel wat mij inspireert. Ik kijk heel veel naar het werk van andere fotografen op bijvoorbeeld Instagram. Onderweg in de auto zie ik ook vaak mooie plekken waar ik dan later nog eens in alle rust naar terugkeer. Ook mijn vrouw brengt goede inspiratie; zij heeft vaak nog goede ideeën voor wat betreft onderwerpen en locaties.”

Sunrise over Tuscany Hills

Sander fotografeert meer dan alleen prachtige landschappen. Zo kun je hem ook vragen als fotograaf voor je bruiloft en is de kans groot dat je hem tegen het lijf loopt op een festival.

Stylist Annet over de werken van Sander Peters Fotografie: "Kies een foto van Sander als behang in je slaapkamer. Zo wordt je kamer optisch groter, en val je elke dag in slaap tijdens de zonsondergang."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Sander Peters Fotografie!

Uit de community