landkaart op de tafel en reis inspiratie op de laptop

Waar je kunt verkopen

Werk: Road Trip Meeting van World Maps - Werkcode 322831

Benieuwd naar waar jouw werken worden aangeboden bij Werk aan de Muur? Op deze pagina vind je meer informatie hierover. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen je eigen shop en je profiel bij de hoofdsite van Werk aan de Muur. Wist je dat je ook werken in opdracht via Werk aan de Muur kan aanbieden? Ook hierover is alle informatie terug te vinden op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Je werk zal te koop zijn op de Nederlandse, Duitse én Franse markt.

Nederlandse markt

De Nederlandse markt omvat Nederland en België. Op dit moment realiseren we de meeste verkopen uit Nederland.

Duitse markt

Werk aan de Muur is ook actief op de Duitse markt onder de naam Werk aan de Muur. Deze markt omvat Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Alle werken die worden geüpload en alle werken in de collectie zijn hier ook te vinden, én te koop.

Franse markt

Werk aan de Muur is ook actief op de Franse markt onder de naam Werk aan de Muur. De markt omvat Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk.

Engelse markt

We zijn momenteel nog niet actief op de Engelse markt. Dit heeft te maken met focus. Een Engelse website vraagt om onderzoek naar een veel grotere, nieuwe markt, met meer concurrentie, omdat je niet alleen Engeland gaat bedienen, maar ook de VS, Australië en Canada. Een Engelstalige website zorgt tevens voor dat we (goed) vindbaar zijn voor mensen uit Engelstalige landen en gaan er dan automatisch vanuit dat ze ons bij kunnen bestellen, een vervelende bezoekerservaring die we willen voorkomen.

Wanneer je een account hebt aangemaakt dan kunnen jouw werken zowel via jouw profiel van Werk aan de Muur/Werk aan de Muur worden gekocht, als vanuit jouw eigen shop. Maar wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Werk aan de Muur-profiel


 • URL: werkaandemuur.nl/jouwnaam
 • Profiel in Werk aan de Muur huisstijl
 • Onderdeel van Werk aan de Muur: andere werken van beeldmakers zijn zichtbaar
 • Werken vindbaar via zoekbalk Werk aan de Muur en via collecties
 • Passieve promotie

Eigen webshop


 • URL: jouwwebshop.werkaandemuur.nl
 • Eigen omgeving
 • Opzichzelfstaande shop (werken van andere beeldmakers niet zichtbaar)
 • Werken vindbaar vanuit plekken waar je jouw shoplink actief delen
 • Actieve promotie
 • Je kunt privé werken in eigen webshop uploaden
 • WordPress plugin beschikbaar om jouw shop te integreren in je eigen website


Overeenkomsten Werk aan de Muur-profiel én eigen webshop

 • Al jouw werken worden getoond
 • Commissiemodel werkt hetzelfde
 • Klantenservice, betalingen, productie, distributie en techniek regelen wij
 • In meerdere talen zichtbaar
 • Jouw werk zijn op alle materialen zichtbaar
 • Support

Werk aan de Muur maakt op haar hoofdsite gebruik van collecties met het voornaamste doel klanten te helpen met het vinden waar ze naar op zoek zijn. Jouw werk kan dus gekocht worden wanneer een klant dit in een bepaalde collectie heeft gevonden. Collecties maken we aan voor rubrieken waar we zien vraag naar is en waar genoeg interessant werk in zit om een nieuwe rubriek te verantwoorden.

Binnen de collecties maken we onderscheid tussen inspiratie collecties, thema collecties, stijlen collecties, kamer collecties en trend collecties. We lichten ze kort toe:

Inspiratie collecties

Collecties waarmee we onze klanten willen inspireren. Dit doen we onder andere door middel van het het uitlichten van nieuwe werken, bestsellers te tonen en beeldmaker interviews.

Thema collecties

Met de thema collecties bieden we klanten collecties aan met werken die past bij veel voorkomende thema’s. Voorbeelden hiervan zijn Architectuur, Steden, Transport, Bloemen & Planten en landschappen.

Stijlen collecties

De stijlen collecties focussen zich op de stijl van het werk. Voorbeelden hiervan zijn Popart, Oude Meesters en Schilderijen.

Kamer collecties

Vaak zijn klanten op zoek naar een werk voor een specifieke kamer. Vaak is het de woonkamer, maar ook de keuken, werkkamer en kinderkamer zijn gewild. Of klanten zijn op zoek naar wanddecoratie voor kantoor. Met onze kamer collecties inspireren we de klanten met werken voor iedere specifieke kamer.

Trend collecties

De trend collecties spelen in op de nieuwste interieurtrends. Er wordt hierbij rekening gehouden met het seizoen, kleuren en stijlen. Voorbeelden van afgelopen trends zijn Modern Chic, Early Dew, Vintage en Urban Jungle.

De collecties bestaan weer uit subrubrieken. De volgorde van deze rubrieken worden op basis van populariteit (op basis van aantal werken) getoond. Deze subrubrieken worden opgebouwd uit de tags die eraan gekoppeld zijn.

Vindbaarheid collecties

De collecties zijn vindbaar via de menubalk op onze hoofdsite. Daarnaast kunnen collecties gevonden worden wanneer bezoekers gebruikmaken van de Werk aan de Muur zoekbalk rechts bovenin.

Mijn werk in de collectie

De collecties worden samengesteld door een team van curatoren. Alles wat jij uploadt wordt bekeken, beoordeeld en mogelijk opgenomen in de collectie. Op dit moment krijg je hier nog geen melding van. Dit gaan we in de toekomst wel realiseren.

Het kan dus zijn dat je werk niet goed genoeg is om in de collectie opgenomen te worden of dat er al genoeg vergelijkbaar werk in de collectie is opgenomen.

Wanneer je werk niet in een collectie zit, betekent dit echter niet dat je werk niet verkocht kan worden bij Werk aan de Muur. Via de zoekfunctie van Werk aan de Muur is je werk gewoon terug te vinden. Zorg dus voor goede titels, omschrijvingen en tags van al jouw werken. Breng daarnaast je eigen shop onder de aandacht in je eigen netwerk, zodat je je werken kunt verkopen aan mensen die al fan zijn van jouw werk!

Werken kunnen gekocht worden via de hoofdsite van Werk aan de Muur wanneer bezoekers door onze collecties gaan of specifiek een werk zoeken via de zoekbalk, zoals besproken. Maar wanneer je actief gebruik maakt van jouw shop, kunnen werken ook direct in jouw shop gekocht worden. De werken zijn dan vindbaar op de plekken waar jij je shop deelt.

Eigen website

Wanneer je een eigen website hebt, is het zeer aan te raden hier duidelijk te vermelden dat je werken ook te koop zijn. Hiervoor bieden wij een toolkit, zodat je met visuals en tekst dit aan je bezoekers kunt laten weten. Bekijk de toolkit.

WordPress Plugin

Is je eigen website gebouwd in WordPress? Maak dan gebruik van onze WordPress Plugin. Hiermee kun je eenvoudig werken uit jouw shop op je eigen website plaatsen. Je hoeft hierbij geen gebruik te maken van iframes die soms lastig te integreren zijn, maar de werken kan je direct in een pagina opnemen. De plugin kan je downloaden vanaf de Wordpress Plugin Directory. In je dashboard >> Wordpress Plugin vind je het stappenplan om de plugin te installeren.

API

Voor de WordPress plugin hebben we een REST API opgezet waarmee de plugin kan communiceren met Werk aan de Muur. Deze API kan ook gebruikt worden om een eigen integratie te maken in andere software dan Wordpress. Meer over de API documentatie.

Externe sites

Daarnaast kun je je shoplink natuurlijk delen via social media of andere externe sites. Lees hierover meer bij het hoofdstuk marketing en promotie.

Ja dat kan. Je kan een werk uploaden en aangeven dat dit een privé werk is.

Categorieën

Account en dashboard

Waar je kunt verkopen

 1. What Selling

Wat kan en mag ik verkopen?

Technische eisen

Juridische zaken

Geld verdienen

Profiel

Werken beheren

Marketing en promotie