Amercentrale

van Thomas van der Willik

- Werkcode: 198 622

Thomas van der Willik over Amercentrale

De Amercentrale is een kolengestookte elektriciteitscentrale van Essent, waar biomassa wordt meegestookt, in de gemeente Geertruidenberg. De centrale is genoemd naar de Amer, aan welks beginpunt zij ligt. In 1952 leverden eenheden 1, 2 en 3 van de Amercentrale voor het eerst elektriciteit. De veel kleinere, aardgasgestookte Dongecentrale is nabij de Amercentrale gelegen. De centrale is meerdere malen doelwit geweest van Greenpeace-activisten die zich aan de koeltoren vastbonden als protest tegen kolengestookte energie.

Gezicht op de centrale vanaf de vestingmuur van Geertruidenberg

Het uurwerk in de centrale heeft een van de grootste wijzerplaten van de wereld. De wijzerplaat is tien meter in doorsnede en werd gemaakt door het Nederlandse bedrijf Eijsbouts. De wijzerplaat is voorzien van een laagje bladgoud.
Amercentrale vind je in de categorieën Amercentrale, Energiecentrale, Fabriek, Fotografie, Geertruidenberg (gemeente), Geertruidenberg (plaats), Industrie, Kolencentrale, Nachtfotografie en Provinciale Noord-Brabantse Electriciteits Maatschappij.
Thomas van der Willik profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Thomas van der Willik

Hier verkoop ik mijn vrije werk. Kijk ook eens rond op https://www.ThomasvanderWillik.nl.

Alle werken van Thomas van der Willik


Waarom je kiest voor Amercentrale als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Amercentrale van Thomas van der Willik

Koop de foto Amercentrale van Thomas van der Willik op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 198 622
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame (Print op doek)
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
186,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.