Baviaan portret

Baviaan portret van Gert Hilbink

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Baviaan portret van Gert Hilbink

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 334710
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
83 gratis verzending!

Omschrijving

Portret van een baviaan. Bavianen zijn omnivoren. Ze eten vrijwel alles, voornamelijk plantaardig voedsel zoals gras, bollen en knollen, alsook riet, bladeren, vruchten, zaden, peulen en acaciahars en -schors. Als dierlijk voedsel, nemen ze sprinkhanen, slakken, schorpioenen, honingraten, hagedissen, eieren, vissen en kikkers. Soms jagen ze op vogels en middelgrote zoogdieren, van jonge apen, galago's en hazen tot jonge antilopen.

Bavianen hebben veel vijanden. De belangrijkste is de luipaard, maar ook andere roofdieren, zoals leeuw, gevlekte hyena, jachtluipaard, Afrikaanse wilde hond, roofvogels en zadeljakhals, en zelfs chimpansees en pythons grijpen weleens een baviaan. Bij gevaar waarschuwt een groepslid de andere dieren met een krijs, waarna deze luid schreeuwend alle kanten op rennen.

Bavianen leven soms in gemengde groepen samen met antilopen zoals impala en Grants gazelle en met groene meerkatten. Alhoewel beide soorten elkaar waarschuwen bij gevaar, kan een baviaan zich weleens vergrijpen aan een jong van de andere soort. (Wikipedia)

Over Gert Hilbink

Gert Hilbink profielfotoHallo, leuk dat je in mijn shop een kijkje neemt. Mijn naam is dus Gert Hilbink, woon in Coevorden. Het fotograferen doe ik al sinds mijn 13e jaar, geïnspireerd door een biologieleraar op de toenmalige U.L.O. school in Coevorden. Over het algemeen fotografeer ik vooral natuur maar vind eigenlijk alles wat kan vliegen ook zeer interessant. Als je vragen mocht hebben over mijn werk is het mogelijk contact op te nemen met mij via de contactpagina van mijn website GertPhotography.nl Mocht je een werk willen bestellen kan dat via deze site van Werk Aan De Muur

Alle werken