Bighorns aan de waterkant

Bighorns aan de waterkant van Christa Thieme-Krus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 247782

Bighorns aan de waterkant van Christa Thieme-Krus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Deze twee dieren behoren tot het ras van de dikhoornschapen. Het is één van de meest gespotte dieren in de Rocky Mountains. Je ziet hier een mannetje en een vrouwtje.

Het dikhoorschaap of Bighorn Sheep dankt zijn naam aan de grote zwarte gekromde hoorns van de mannelijke rammen, die in een krul achter de oren lopen tot achter de wangen, en kunnen wel 80 cm lang worden. Het gewicht van deze hoorns zijn soms net zo zwaar als hun hele skelet, wat erg zwaar is om op je hoofd te hebben. Als ze te lang worden of zijn afgebroken, schuren ze hun hoorns tegen de rotsen om ze korter te maken. Doordat de hoorns zo zwaar zijn hebben de schapen een dikke, stevige nek. De rammen zijn middelgroot, ruim 1 m hoog en 1,80 m lang. De vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben kleinere en slankere hoorns. Deze wilde schapen leven in de bergen. Het zijn zeer goede klimmers en zij wonen op steile rotswanden, hellingen, richels en in canyons. Door hun hoeven kunnen ze zonder problemen steile rotsen beklimmen en van rots naar rots springen. Ze slapen meestal in een grot of op een richel. Bighorn Sheeps worden ong. 15 jaar oud.

Maligne Road, Jasper National Park, Alberta, Canada

Over Christa Thieme-Krus

Christa Thieme-Krüs is het innovatieve en creatieve brein achter Thicor CreAssist. Door haar interesse in wat mens en dier doet bewegen is zij in 1991 na de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid op de Fontys Hogeschool in Sittard, psychologie gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Vooral de reclamepsychologie had haar interesse. Na haar studie is zij een tiental jaren werkzaam geweest in de zakenwereld, voornamelijk op het gebied van de Public Relations en Marketing. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ze bleef werkzaamheden verrichten als freelance grafisch vormgever, fotograaf en kunstenaar onder de naam Thicor Mixed Media. Door haar sociale betrokkenheid deed en doet zij regelmatig vrijwilligerswerk voor lokale verenigingen en instanties en startte zij in 2001 met teken- en schilderlessen in eigen atelier, eerst aan kinderen en daarna ook aan volwassenen. Zijdelings bleef zij zich bezighouden met de fotografie. Na een werkproject van een jaar in Gran Canaria is zij in 2011 terug gekomen naar Nederland en heeft zij begin 2012 haar kennis en kunde gebundeld in een geheel nieuw bedrijf: Thicor CreAssist.

Alle werken