Bighorns aan de waterkant

Bighorns aan de waterkant van Christa Thieme-Krus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Bighorns aan de waterkant van Christa Thieme-Krus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 247782
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
95 gratis verzending!

Omschrijving

Deze twee dieren behoren tot het ras van de dikhoornschapen. Het is één van de meest gespotte dieren in de Rocky Mountains. Je ziet hier een mannetje en een vrouwtje.

Het dikhoorschaap of Bighorn Sheep dankt zijn naam aan de grote zwarte gekromde hoorns van de mannelijke rammen, die in een krul achter de oren lopen tot achter de wangen, en kunnen wel 80 cm lang worden. Het gewicht van deze hoorns zijn soms net zo zwaar als hun hele skelet, wat erg zwaar is om op je hoofd te hebben. Als ze te lang worden of zijn afgebroken, schuren ze hun hoorns tegen de rotsen om ze korter te maken. Doordat de hoorns zo zwaar zijn hebben de schapen een dikke, stevige nek. De rammen zijn middelgroot, ruim 1 m hoog en 1,80 m lang. De vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben kleinere en slankere hoorns. Deze wilde schapen leven in de bergen. Het zijn zeer goede klimmers en zij wonen op steile rotswanden, hellingen, richels en in canyons. Door hun hoeven kunnen ze zonder problemen steile rotsen beklimmen en van rots naar rots springen. Ze slapen meestal in een grot of op een richel. Bighorn Sheeps worden ong. 15 jaar oud.

Maligne Road, Jasper National Park, Alberta, Canada

Over Christa Thieme-Krus

Christa Thieme-Krus profielfotoFotograaf, grafisch vormgever en kunstenaar uit Schijndel, werkzaam onder de naam Thicor CreAssist. Tijdens mijn leven probeer ik al het moois vast te leggen met camera of pen en penseel. Mijn motto is 'travel for the best moments in your life!' Dat kunnen verre reizen zijn, maar ook net om de hoek is zoveel moois te ontdekken.

Alle werken