Boeddha in steen, Cambodja

van Rietje Bulthuis

- Werkcode: 362 672

Rietje Bulthuis over Boeddha in steen, Cambodja

Boeddha in steen, Cambodja. Vriendelijk kijkende Boeddha. Bayontempel.
Bayon is een boeddhistische tempel. Elke toren heeft 4 gezichten kijkend in de 4 windrichtingen.
Net als zoveel andere bouwwerken in Angkor is deze ook weer zo prachtig. De iconische gezichten verwerkt in de tempels zijn prachtig.
Er zijn verschillende veronderstellingen over de betekenis van de vier gezichten. Het zijn gezichten van Boeddha (het is immers een boeddhistische tempel) of gezichten van Brahma (die inderdaad 4 gezichten heeft) of gezichten van Jayavarman VII (de opdrachtgever/koning) die naar elke windrichting van het land kijkt en zo zijn macht over het land toont.
Er zijn 54 torens met 4 gezichten. Dus in totaal 216 gezichten. De tand des tijds heeft invloed gehad op de tempel. De gezichten zijn verweerd, maar nog duidelijk herkenbaar. En ze hebben nog steeds de uitstraling van weleer, zachtheid en liefde. Het is een genot om hier rond te wandelen.
De Bayon-tempel ligt in het hart van Angkor Thom. Deze tempel werd speciaal voor Jayavarman VII gebouwd in 1181 en is een Angoriaanse tempel. Jayavarman VII staat bekend voor de bouw van vele tempels, maar dit was zijn staatstempel. De Bayon is de meest centraal gelegen tempel van de oude Angkoriaanse hoofdstad Angkor Thom.
Ook deze tempel heeft prachtige bas-reliëfs.
Aangezien de bevolking niet kon lezen, moest de koning op een andere wijze zijn oorlogsverhalen kunnen doorvertellen. De bas-reliëfs moeten met de wijzer mee worden gelezen. Een bas-reliëf (letterlijk: laag reliëf)
Kijk voor meer foto's in mijn album Boeddha.
Rietje Bulthuis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Ik fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken van Rietje Bulthuis


Waarom je kiest voor Boeddha in steen, Cambodja als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Boeddha in steen, Cambodja van Rietje Bulthuis

Koop de foto Boeddha in steen, Cambodja van Rietje Bulthuis op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 362 672
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
114,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden