Boeddha

Boeddha van Marcel Derweduwen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Boeddha van Marcel Derweduwen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 58449
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
95 gratis verzending!

Omschrijving

In Theravada Boeddhisme, Boeddha verwijst naar iemand die verlicht is geworden door zijn eigen inspanningen en inzicht, zonder leraar te wijzen op de Dharma. Een samyak sambuddha leert de dharma aan anderen na zijn ontwaken. Een pratyeka-boeddha bereikt ook Nirvana door zijn eigen inspanningen, maar niet leren de dhamma aan anderen. Een Arhat nodig heeft om de leer van een Boeddha te volgen om Nirvana te bereiken, maar kan ook predikt het dharma na het bereiken van Nirvana [1] In een geval de term boeddha wordt ook gebruikt in Theravada te verwijzen naar iedereen die Nirvana te bereiken, met behulp van de term S?vakabuddha aan wijzen een Arhat, iemand die afhankelijk is van de leer van een Boeddha om Nirvana te bereiken. [2] In deze bredere zin is gelijk aan arahant.
Er is een breed spectrum van advies over de universaliteit en de methode voor het bereiken van Boeddhaschap, afhankelijk van de Sakyamuni Boeddha's leer, dat een school van het boeddhisme benadrukt. Het niveau waarop deze manifestatie vereist (ascetische praktijken) varieert van helemaal geen tot een absolute vereiste, afhankelijk van de doctrine. Mahayana boeddhisme benadrukt het Bodhisattva ideaal in plaats van de arhat.
De Tathagatagarba en Boeddha-natuur leerstellingen van Mahayanaboeddhistische overwegen Boeddhaschap een universeel en aangeboren eigenschap van absolute wijsheid zijn. Deze wijsheid wordt onthuld in iemands huidige leven door de boeddhistische praktijk, zonder enige specifieke afstand doen

Over Marcel Derweduwen

Marcel Derweduwen profielfotoHallo ik ben Marcel uit Oost-Vlaanderen België en fotograferen is een heerlijke uitlaatklep. Hoewel ik vele soorten fotografie leuk vind ligt mijn voorkeur bij landschappen en dierenfotografie. Het liefste ga ik voor dag en dauw opstap met mijn camera. Mist, nevel of grondmist in combinatie met opkomende zon vind ik geweldig. Graag deel ik mijn mooiste werk met jullie.

Alle werken