Boeddha

Boeddha van Marcel Derweduwen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Boeddha van Marcel Derweduwen thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 58449

Boeddha van Marcel Derweduwen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Boeddha van Marcel Derweduwen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

In Theravada Boeddhisme, Boeddha verwijst naar iemand die verlicht is geworden door zijn eigen inspanningen en inzicht, zonder leraar te wijzen op de Dharma. Een samyak sambuddha leert de dharma aan anderen na zijn ontwaken. Een pratyeka-boeddha bereikt ook Nirvana door zijn eigen inspanningen, maar niet leren de dhamma aan anderen. Een Arhat nodig heeft om de leer van een Boeddha te volgen om Nirvana te bereiken, maar kan ook predikt het dharma na het bereiken van Nirvana [1] In een geval de term boeddha wordt ook gebruikt in Theravada te verwijzen naar iedereen die Nirvana te bereiken, met behulp van de term S?vakabuddha aan wijzen een Arhat, iemand die afhankelijk is van de leer van een Boeddha om Nirvana te bereiken. [2] In deze bredere zin is gelijk aan arahant.
Er is een breed spectrum van advies over de universaliteit en de methode voor het bereiken van Boeddhaschap, afhankelijk van de Sakyamuni Boeddha's leer, dat een school van het boeddhisme benadrukt. Het niveau waarop deze manifestatie vereist (ascetische praktijken) varieert van helemaal geen tot een absolute vereiste, afhankelijk van de doctrine. Mahayana boeddhisme benadrukt het Bodhisattva ideaal in plaats van de arhat.
De Tathagatagarba en Boeddha-natuur leerstellingen van Mahayanaboeddhistische overwegen Boeddhaschap een universeel en aangeboren eigenschap van absolute wijsheid zijn. Deze wijsheid wordt onthuld in iemands huidige leven door de boeddhistische praktijk, zonder enige specifieke afstand doen

Over Marcel Derweduwen

Marcel Derweduwen profielfoto

Alle werken