Catacomben van het Amfitheather in Pompeii

Catacomben van het Amfitheather in Pompeii van Jaco Verheul

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Catacomben van het Amfitheather in Pompeii van Jaco Verheul thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 313775

Catacomben van het Amfitheather in Pompeii van Jaco Verheul

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Catacomben van het Amfitheather in Pompeii van Jaco Verheul

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het amfitheater van Pompeii is het oudste bekende Romeinse amfitheater. Het is gelegen in de oude Romeinse stad Pompeii en werd gebouwd rond 80 v.Chr. Het werd gebruikt voor gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren

Het amfitheater werd in 80 v.Chr. gebouwd in opdracht van de consuls van de stad: Gaius Quinctius Valgus en Marcus Porcius en werd kort na 70 v.Chr. in een plechtige inwijdingsceremonie aan de stad aangeboden.
In 59 n.Chr. vonden er hevige rellen plaats in het amfitheater tussen inwoners van Pompeii en het naburige Nuceria, waarbij vele doden vielen. Het was voor keizer Nero aanleiding de gladiatorenspelen voor tien jaar te verbieden.
Na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. lag het hele amfitheater en tevens de stad bedolven onder het as. Het is daardoor een van de best bewaarde amfitheaters uit het oude Rome geworden

Het amfitheater van Pompeii is niet zoals de meeste amfitheaters met boogconstructies en beton op de grond gebouwd, maar er werd een kuil gegraven, waarin de arena kwam te liggen. De vrijgekomen grond werd eromheen geplaatst als een aarden wal, die door een steunmuur is omgeven, en waarop stenen zitplaatsen werden aangelegd. De armere toeschouwers moesten aan de buitenkant via trappen die tegen de steunmuur gebouwd waren, naar boven en vervolgens via een omleiding boven op de muur langs trappen naar hun (nu verdwenen) houten plaatsen. Voor de rijkeren waren er aparte ingangen, waardoor zij via gangen naar hun vooraan gelegen,

Over Jaco Verheul

Jaco Verheul profielfotoGelegenheidsfotograaf

Alle werken