Chrysler Airflow 1934

Chrysler Airflow 1934 van Eus Driessen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Chrysler Airflow 1934

van Eus Driessen

Chrysler Airflow 1934 van Eus Driessen

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 321252
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

De gestroomlijnde vorm van deze Chrysler ‘Airflow’, die aan een Amerikaanse diesellocomotief doet denken, zorgt in 1934 voor heel wat beroering bij de consument. De auto rijdt als het ware achterstevoren, een idee van Chrysler-ingenieur Carl Breer, die er door windtunneltests van overtuigd raakt dat de aërodynamica van de gemiddelde Amerikaanse auto beter is als deze achteruit rijdt. Het Airflow-concept leidt, zoals verwacht, inderdaad tot een hogere snelheid en een lager benzineverbruik.

De auto is ook voorzien van veel technische nieuwigheden, zoals een automatische versnelling met overdrive. De brede koets wordt gedragen door een aan het chassis gelast stalen buizenframe. In een Chrysler-promotiefilm die de degelijkheid van de auto moet bewijzen, wordt een Airflow zijdelings een heuvel afgeduwd, waarna hij na een paar koprollen op zijn wielen belandt en op eigen kracht weggereden wordt.

Toch loopt het publiek niet warm voor de Airflow, vanwege het controversiële uiterlijk. Pogingen om de voorzijde wat traditioneler te maken, doen de verkoopaantallen ook niet stijgen en de productie van het model wordt in 1937 stopgezet.

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Eus Driessen profielfotoPassie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken