Colorado rivier kronkelt door de Grand Canyon

van Rietje Bulthuis

- Werkcode: 133377

Rietje Bulthuis over Colorado rivier kronkelt door de Grand Canyon

Colorado rivier stroomt door de Grand Canyon. Vanuit een helicopter gefotografeerd, Prachtig zicht op de 'groene' rivier. Gefotografeerd vanaf de zuidkant.
Je vindt meer foto's van de Grand Canyon in mijn album 'Grand Canyon'.
De rivier de Colorado (Spaans: Río Colorado; Engels: Colorado River) is een 2.333 kilometer lange rivier die ontspringt in de gelijknamige Amerikaanse staat Colorado in het Rocky Mountain National Park.
De Colorado doorstroomt de staten Utah, Arizona, Nevada en Californië in het zuidwesten van de VS.
Oorspronkelijk mondde de Colorado, via een klein stukje Mexico, uit in de Golf van Californië, maar doordat al het water gebruikt wordt voor irrigatie, drinkwatervoorziening en ander gebruik, stopt de stroom tegenwoordig voordat hij Mexico bereikt. Het water is dan gewoon op.
De oppervlakte van het stroomgebied is 637.140 km² (waarvan er 5.200 km² Mexicaans grondgebied is). In het stroomgebied liggen talloze grote maar ook kleine zijrivieren. De Virgin, de Paria en de Kanab zijn een paar van zulke zijrivieren.
De bovenloop van bijna 1600 kilometer is zeer diep en steil ingesneden waardoor er veel verschillende canyons ontstaan, zoals de Glen Canyon. De zijrivieren in het stroomgebied hebben hun eigen canyons gevormd. Daarom is het landschap gekenmerkt door vele diepe kloven. De beroemdste aardkloof waar de Colorado doorstroomt, is ongetwijfeld de Grand Canyon.
Er wordt veel op de rivier geraft.
De rivier heeft een sterke stroming.
Colorado rivier kronkelt door de Grand Canyon vind je in de categorieën Arizona, Blauw, Blauwe lucht, Colorado (rivier), Contemporary, Erosie, Fotografie, Geel, Geologie, Gesteente, Grand Canyon, Groen, Kloof, Laag (stratigrafie), Landschappen, Nationale Parken, Natuur en Weer, Noord Amerika, Oranje, Rivier, Rood, groene rivier en helicoptervlucht.
Rietje Bulthuis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Ik fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken van Rietje Bulthuis


Waarom je kiest voor Colorado rivier kronkelt door de Grand Canyon op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Colorado rivier kronkelt door de Grand Canyon van Rietje Bulthuis

Koop de foto Colorado rivier kronkelt door de Grand Canyon van Rietje Bulthuis op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 133377
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
105 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.