De Munt in Utrecht

De Munt in Utrecht van Jan vd Knaap

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 281190

De Munt in Utrecht van Jan vd Knaap

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Omschrijving

Het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt, ook wel "De Munt" genoemd, aan de Leidseweg in Utrecht. Het gebouw dateert uit 1910 en is ontworpen door rijksbouwmeester C.H. Peters. De Munt is een rijksmonument in de neorenaissance stijl en is onder meer in de gevels voorzien van symbolieken met betrekking tot het geld.
Op de voorgrond is de Abel Tasmanbrug te zien, die over de Leidse Rijn leidt naar Lombok. Deze brug komt uit 1906. De foto is 4 mei 2017 genomen vanaf het platform naast de brug en uit historische overwegingen in zwartwit uitgevoerd.

Over Jan vd Knaap

Sinds een paar jaar ben ik gegrepen door de fotografie en sleep ik mijn camera overal mee. Ik hou steeds meer van het abstracte en het ongrijpbare, de dingen die je niet snel opvallen. Ook hou ik van het weer en de stemming die het weer teweeg kan brengen. Ik volg geen echt vaste lijn, en mijn werk varieert van natuur tot abstract, hoewel het weer behoorlijk vaak in mijn werk terugkomt.De werken die ik op Werk aan de Muur plaats zijn standaard voorzien van het AdobeRGB(1998) kleurprofiel. Dat betekent dat de kleuren feller en sprankelender zijn. Vrijwel alle beeldschermen kunnen echter het beperktere sRGB profiel tonen, waardoor kleuren minder intens -kunnen- lijken. Een bestelde print is echter prachtig in volle kleuren uitgevoerd. Zoals het hoort. Lees hierover meer in http://www.candela-fotografie.nl/blog/kleurprofiel/

Alle werken