De Oostpoort in Delft, Nederland

De Oostpoort in Delft, Nederland van Christa Thieme-Krus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 209610

De Oostpoort in Delft, Nederland van Christa Thieme-Krus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

De Oostpoort is de enige overgebleven historische entree van de Nederlandse stad Delft. De stadspoort is gebouwd rond 1400, de twee torens zijn in 1600 verhoogd. De Oostpoort bestaat uit een landpoort en een waterpoort die verbonden zijn door een stadsmuur. De witte oostpoortbrug is een schilderachtige ophaalbrug van ijzer en hout. De metalen balusterleuningen en de oude lantaarnpalen maken het rustieke plaatje compleet. De poort is onderdeel van de Delftse grachtengordel en verbindt het Rijn-Schie kanaal met een aantal grachten, waaronder de zuidergracht. Door de lange sluitertijd heeft het water een zachte sluier gekregen. Deze foto is onderdeel van een serie zwartwit fotografie van Nederlandse dorpen en steden.

Over Christa Thieme-Krus

Christa Thieme-Krüs is het innovatieve en creatieve brein achter Thicor CreAssist. Door haar interesse in wat mens en dier doet bewegen is zij in 1991 na de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid op de Fontys Hogeschool in Sittard, psychologie gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Vooral de reclamepsychologie had haar interesse. Na haar studie is zij een tiental jaren werkzaam geweest in de zakenwereld, voornamelijk op het gebied van de Public Relations en Marketing. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ze bleef werkzaamheden verrichten als freelance grafisch vormgever, fotograaf en kunstenaar onder de naam Thicor Mixed Media. Door haar sociale betrokkenheid deed en doet zij regelmatig vrijwilligerswerk voor lokale verenigingen en instanties en startte zij in 2001 met teken- en schilderlessen in eigen atelier, eerst aan kinderen en daarna ook aan volwassenen. Zijdelings bleef zij zich bezighouden met de fotografie. Na een werkproject van een jaar in Gran Canaria is zij in 2011 terug gekomen naar Nederland en heeft zij begin 2012 haar kennis en kunde gebundeld in een geheel nieuw bedrijf: Thicor CreAssist.

Alle werken