De Vier Heemskinderen

De Vier Heemskinderen van Mike Bing

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 26420

De Vier Heemskinderen van Mike Bing

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

10% Paas korting t/m 22-04
Nog 2 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
99 89 gratis verzending!
De Vier Heemskinderen van Mike Bing

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Op het Verdronkenoord in Alkmaar stond tot 1707 het huis De Vier Heemskinderen, waarin onder meer een koekenbakker was gevestigd. Het pand is in 1707 afgebroken omdat er op de plek een hek moest komen ten bate van de ingang naar de Kapelkerk. Na wat omzwervingen zit de gevelsteen van het pand tegenwoordig in de muur van het pand op de hoek Mient/Waagplein. De verf van de gevelsteen was bijna helemaal verdwenen. Daarom heeft in 2004 een kunstenares (mevrouw van Dam) onder toeziend oog van afdeling monumentenzorg en archeologie van de gemeente de steen weer kleur gegeven. Zij schilderde eerder ook al de gevelsteen van het melkmeisje aan de Oudegracht.

Over Mike Bing

Mike Bing profielfotoGedreven fotograaf met een voorkeur voor landschappen en stadsgezichten alsmede closeup werk. Benadrukt vaak details in een groter geheel. Maakt vaak gebruik van verschillende nabewerkingstechnieken om de werkelijk weer te geven zoals deze wordt ervaren, niet zoals deze echt gezien wordt. Fotografie als gevoel.

Een percentage van alle verkopen komt ten goede aan waardevolle open-source projecten op het gebied van beeldbewerking.

Alle werken