De laatste voorstelling

van Truus Nijland

- Werkcode: 186 318

Truus Nijland over De laatste voorstelling

Het gebeurt niet vaak dat een bepaalde plek je met verstomming slaat. Dat is nochtans het geval met Aegidium, een sterk staaltje van architectuur.
De eclectische gevel doet niet vermoeden dat er een exuberante stijl achter schuilgaat.

Het pand beschikt over gigantische vertrekken met een interieur waar Art Nouveau- en Art Deco-elementen in elkaar versmelten. Maar de Moorse zaal, omgebouwd tot filmzaal in 1933, is ongetwijfeld het summum.

Aegidium: met een voorgeschiedenis in Sint-Gillis
Het pand in sobere, neo-classicistische stijl, opende ooit in december 1906 zijn deuren onder de naam Diamant Palace. In eerste instantie ging het om een zaal waar feesten en spektakels plaatsvonden.

Bij het overlijden van de eigenaar werd het gebouw opgekocht en herdoopt tot Panthéon-Palace, toenertijd een plek in Brussel die gekend stond voor zijn onnavolgbare dansavonden.
In 1929 wisselde het gebouw opnieuw van eigenaar en van naam.
Het werd dan Aegidium, als referentie naar de patroonheilige van Sint-Gillis (Aegidius in het Latijns). Er vonden allerlei parochiale activiteiten plaats.

In 1933 werd het pand gerenoveerd en kreeg het wederom een nieuwe bestemming. Het werd een filmzaal.

In 1979 vervolgens, onderging Aegidium een transformatie tot dagcentrum, maar de deuren gingen definitief dicht in 1985, als gevolg van broodnodige werken aan het gebouw.

Het mooie theater is nu eindelijk gerenoveerd!
Truus Nijland profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Truus Nijland

Truus Nijland is een gepassioneerde fotograaf die een voorliefde heeft voor verlaten gebouwen zoals kastelen, kloosters, kerken en industriële locaties. Met haar foto's heeft ze regelmatig geëxposeerd op diverse locaties in Nederland.

Maar je kunt haar ook steeds meer vinden op een strand of in een stad. Als je door haar albums bladert, vind je zowel schilderachtige natuurfoto’s maar ook creatieve en artistieke foto’s.

Alle werken van Truus Nijland


Meer weten over Truus Nijland?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor De laatste voorstelling op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De laatste voorstelling van Truus Nijland

Koop de foto De laatste voorstelling van Truus Nijland op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 186 318
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
131,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden