De specialiteit van de Jaguar XK 120

van Jan Keteleer

- Werkcode: 846334

Jan Keteleer over De specialiteit van de Jaguar XK 120

De Jaguar XK 120 is een echte sportauto, gemaakt door Jaguar tussen 1950 en 1954. Het was Jaguars allereerste sportauto sinds de productie van de SS 100-serie eindigde in 1940. De nieuwe auto was volledig opnieuw ontworpen en gebouwd om aerodynamisch te zijn, zoals alle Jaguar auto's. Hij was voorzien van de nu beroemde 'V'-bogen die op alle moderne high-performance auto's te vinden zijn. Toch behield hij zijn klassieke basisvorm, die erg populair is bij autoliefhebbers.

Deze prachtige sportauto is een van de weinige modellen van Jaguar die wereldwijd bekendheid kreeg. De auto zette een benchmark voor andere auto's toen hij werd geïntroduceerd. De nieuwe XK 120 was ook bedoeld als een krachtigere auto dan alle andere X-type modellen. Jaguar beweerde zelfs dat de nieuwe XK 120 snelheden tot 125 km/u kon halen. En dit is wat er gebeurde met veel bestuurders die de nieuwe sportauto reden tijdens de lancering.

In de loop der jaren bleef de Jaguar XK 120 lofbetuigingen ontvangen van top-recensenten. Veel bestuurders beweerden dat het weggedrag, de snelheid en de algemene dynamiek van de auto niets minder dan spectaculair waren. Sommigen beweerden zelfs dat ze hun droom om een exclusieve auto te bezitten in een mum van tijd hadden zien uitkomen. Jaguar had ook hard gewerkt om de auto te voorzien van de best mogelijke en technologisch meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen voor auto's. Al deze kenmerken, samen met het elegante en klassieke design van de Jaguar XK 120, mak
De specialiteit van de Jaguar XK 120 vind je in de categorieën , 1950-1959, Auto's, Autoracen, Digital Art, Engeland, Jaguar Cars, Jaguar XK120, Motorsport, Oldtimers, Roadster en Tijgers, Cheetahs en meer.
Jan Keteleer profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

WERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken van Jan Keteleer


Waarom je kiest voor De specialiteit van de Jaguar XK 120 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

De specialiteit van de Jaguar XK 120 van Jan Keteleer

Koop dit digital art werk De specialiteit van de Jaguar XK 120 van Jan Keteleer als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 846334
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
181 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.