Dyrholaey

Dyrholaey van Arnold van Wijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Dyrholaey van Arnold van Wijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 19517
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
97 gratis verzending!

Omschrijving

Dyrholae betekent zoiets als eiland met een deurgat. Tegenwoordig is Dyrholaey geen eiland meer, maar ten tijde van de kolonisatie van IJsland was Dyrholaey dat wel. Tijdens de laatste ijstijd was IJsland geheel met ijs bedekt en door de gigantische druk werd IJsland letterlijk de grond in gedrukt. Bij het verdwijnen van het ijs nam de druk af en rijst IJsland nog steeds langzaam omhoog. Daardoor was Dyrholaey ten tijde van de kolonisatie nog een eiland, nu is het een klif aan zee.

In deze 120 meter hoge klif zit een gat waarin de zee vrij spel heeft. Door zeelui wordt dit gat ook wel Portland genoemd. Vanaf Dyrhlaey is er een uitzicht rondom. Naar het oosten zijn de kliffen Reynisdrangar voor de kust van Vík te zien, naar het noorden de Mrdalsjökull en naar het westen een ver uitzicht over de zuidkust van IJsland richting Selfoss.
Er nestelen vele papegaaiduikers op Dyrholaey. Sinds 1978 is het een beschermd gebied.

Over Arnold van Wijk

Arnold van Wijk profielfotoIk ben een Nederlands landschapsfotograaf, geboren in Den Haag op 18 juni 1966. Op mijn 14e ben ik begonnen met het maken van foto's, met een Yashica Minister III rangefinder camera. Landschap en natuur fotografie is altijd mijn favoriete onderwerp geweest, vooral Italië, Schotland en IJsland zijn mijn favoriete landen. Bedankt voor je bezoek aan mijn webshop.

Alle werken